Πώς συμπεριφέρονται οι άνθρωποι που σας αντιπαθούν κρυφά

Κάποιοι άνθρωποι έχουν μάθει να κρύβουν καλά τα πραγματικά τους συναισθήματα, κάνοντας σχεδόν αδύνατον να καταλάβουμε τι πραγματικά σκέφτονται για εμάς


Υπάρχουν ωστόσο κάποιες συμπεριφορές που μπορεί να προδώσουν τα συναισθήματα των άλλων και συνήθως δείχνουν περιφρόνηση.

Οι 10 συμπεριφορές που δείχνουν ότι κάποιος δεν σας αντέχει, αλλά το κρύβει

  • Δεν σας κοιτάζει στα μάτια
  • Είναι πάντα πολύ απασχολημένος
  • Μιμείται την αρνητική γλώσσα του σώματός σας
  • Σπάνια αρχίζει συζήτηση
  • Τα κομπλιμέντα του φαίνονται ψεύτικα
  • Δεν μοιράζεται ποτέ προσωπικές πληροφορίες
  • Δεν προσπαθεί να σας καταλάβει
  • Είναι υπερβολικά ευγενικός
  • Σας διακόπτει συχνά
  • Δεν σας υπολογίζει σε μελλοντικά σχέδια


Η αναγνώριση των χαρακτηριστικών σημαδιών μπορεί να σας βοηθήσει να καταλάβετε έναν υποκριτή.

Να θυμάστε επίσης ότι, πολλές φορές, η αλήθεια βρίσκεται σε όσα δεν λέγονται


Δεν σας κοιτάζει στα μάτια
Το ανθρώπινο βλέμμα είναι μια πολύ ισχυρή μορφή επικοινωνίας. Είναι ο τρόπος για να δείξουμε σε κάποιον ότι τον αναγνωρίζουμε και τον εκτιμάμε.

Όταν κάποιος σας αντιπαθεί κρυφά, κατά κανόνα αποφεύγει να σας κοιτάξει στα μάτια. Η αποφυγή του βλέμματος είναι ένας ασυνείδητος μηχανισμός δημιουργίας απόστασης με τρόπο διακριτικό.

Έτσι, αν κάποιος αποστρέφει το βλέμμα του απ’ το δικό μας, αυτό αποτελεί σημάδι ότι δεν μας συμπαθεί ιδιαίτερα. Πρόκειται για ένα ανεπαίσθητο σημάδι που μπορεί να περάσει απαρατήρητο.

Μην βιαστείτε να βγάλετε συμπεράσματα από μία ή δύο φορές.

Προϋπόθεση για την εξαγωγή ασφαλών συμπερασμάτων, αποτελεί η επαναλαμβανόμενη συμπεριφορά με το συγκεκριμένο πρόσωπο.

Είναι πάντα πολύ απασχολημένος
Οι περισσότεροι άνθρωποι είναι απασχολημένοι μέσα στην ημέρα: η δουλειά, η οικογένεια, οι προσωπικές υποχρεώσεις, καταλαμβάνουν το μεγαλύτερο μέρος της καθημερινότητάς μας.

Όταν όμως κάποιος προβάλλει μονίμως ως δικαιολογία το φορτωμένο του πρόγραμμα προκειμένου να αποφύγει να σας αφιερώσει χρόνο, ίσως να μαρτυρά κάτι περισσότερο.

Αν κάποιος φίλος έχει μονίμως μια άλλη υποχρέωση και μια δικαιολογία έτοιμη προκειμένου να μην σας δει και, η συμπεριφορά αυτή επαναλαμβάνεται, αυτό είναι ένα σημάδι που δεν πρέπει να παραγνωρίσετε.

Μπορεί να μαρτυρά μια πικρή αλήθεια την οποία όμως πρέπει να αντιμετωπίσετε.

Μιμείται την αρνητική γλώσσα του σώματος σας
Η ασυνείδητη αντιγραφή των κινήσεων και της γλώσσας του σώματός μας από κάποιον άλλον, ονομάζεται καθρεπτισμός και είναι μια ασυνείδητη ενέργεια που μαρτυρά σύμπνοια και εναρμόνιση με τον συναισθηματικό κόσμο του άλλου.

Αν όμως κάποιος τρέφει συναισθήματα αντιπάθειας, ο καθρεπτισμός παίρνει μια διαφορετική μορφή ανάμεσα στα άτομα.

Αν ένα άτομο σας αντιπαθεί, δεν αντιγράφει τις «θετικές» κινήσεις ή εκφράσεις, αλλά επαναλαμβάνει τις «αρνητικές» ενδείξεις της γλώσσας του σώματος: το σταύρωμα των χεριών, την απόσταση, τα σημάδια δυσανασχέτησης ή δυσαρέσκειας.

Σύμφωνα με μια σχετική μελέτη από το Πανεπιστήμιο της Πάρμα, στον ανθρώπινο εγκέφαλο υπάρχουν οι καθρεπτικοί νευρώνες, οι οποίοι αποκρίνονται τόσο στις δικές μας ενέργειες, όσο και τις ενέργειες των γύρω μας.

Σπάνια αρχίζει συζήτηση
Η επικοινωνία είναι ο θεμέλιος λίθος κάθε ανθρώπινης σχέσης. Είτε αφορά τη χαλαρή κουβέντα ή τις ουσιαστικές συζητήσεις σε σημαντικά ζητήματα, οι αλληλεπιδράσεις μεταξύ των ανθρώπων, καλλιεργούν τη σύνδεση και τη συναισθηματική εγγύτητα.

Αν ωστόσο, παρατηρήσετε ότι, με κάποιο άτομο είστε εσείς εκείνος ο οποίος ξεκινά πάντα τις συζητήσεις, αυτό μπορεί να συνιστά σημάδι ότι το άλλο άτομο δεν αντέχει την παρουσία σας.

Ίσως να μην σας λέει ποτέ «γειά», ή ακόμη μπορεί να μην σας μιλάει ποτέ, για τίποτα, δίνοντάς σας την αίσθηση ότι δεν τους ενδιαφέρει να διατηρήσουν την επικοινωνία μαζί σας.

Το γνήσιο ενδιαφέρον προς κάποιον άνθρωπο, ερμηνεύεται μέσα από τη θέληση και την πρωτοβουλία της επικοινωνίας. Αν κάποιος σταθερά αποφεύγει να επικοινωνήσει μαζί σας, ίσως σας στέλνει ένα κρυφό μήνυμα περιφρόνησης.

Μην αγνοείτε τα σημάδια αυτά, καθώς μπορούν να αποκαλύψουν πολλά για το πώς αισθάνεται κάποιος για εσάς.

Τα κομπλιμέντα του φαίνονται ψεύτικα
Τα καλά λόγια είναι ένας όμορφος τρόπος να εκφράσεις τον θαυμασμό σου για κάποιον και να “σπάσεις τον πάγο”. Τα κομπλιμέντα όμως, από κάποιον που δεν μας συμπαθεί δεν είναι ειλικρινή.

Η έλλειψη ειλικρίνειας μπορεί να μην είναι πάντα εμφανής. Άλλωστε, σε ποιον δεν αρέσουν τα ωραία λόγια;

Σε βάθος χρόνου ωστόσο, είναι βέβαιο ότι θα μπορέσετε να αντιληφθείτε πότε μια φιλοφρόνηση είναι κενή ουσίας. Προσοχή λοιπόν, στα κομπλιμέντα που δέχεστε: μπορεί να αποκαλύπτουν τα κρυφά αισθήματα αντιπάθειας κάποιου.

Δεν μοιράζεται ποτέ προσωπικές πληροφορίες
Το πρώτο βήμα για τη δημιουργία ουσιαστικών σχέσεων ανάμεσα στους ανθρώπους είναι το μοίρασμα προσωπικών πληροφοριών.

Η αποκάλυψη στοιχείων για τη ζωή κάποιου, μαρτυρά εμπιστοσύνη και δείχνει ευαλωτότητα, το κλειδί για τη δημιουργία γερών σχέσεων. Όμως, όταν κάποιος μας αντιπαθεί κρυφά, δεν θα μοιραστεί μαζί μας προσωπικές πληροφορίες.

Μπορεί να επιλέξει να συζητήσει επιφανειακά και επουσιώδη ζητήματα αλλά δεν πρόκειται να μιλήσει για τις εμπειρίες, τις σκέψεις ή τα συναισθήματά του.

Πρόκειται για έναν μηχανισμό άμυνας που έχει σκοπό να σας κρατήσει σε απόσταση. Οι άνθρωποι που δεν μοιράζονται προσωπικές τους πληροφορίες, δεν θέλουν να ανοιχτούν, κάτι που εκφράζουν μέσα από το περιεχόμενο των συζητήσεών τους.

Είναι αποκαρδιωτικό να νιώθεις ότι κάποιος θέλει να σε κρατήσει σε απόσταση, ειδικά αν εσύ ενδιαφέρεσαι να τον/ την γνωρίσεις.

Να θυμάστε όμως τα όρια του καθενός, είναι προσωπικά και, όσο και αν είναι δύσκολο, πρέπει να τα σεβόμαστε.

Αν κάποιος αποφεύγει συστηματικά να μοιραστεί πληροφορίες για τον εαυτό του, είναι σχεδόν βέβαιο ότι δεν αισθάνεται άνετα μαζί σας.

Δεν προσπαθεί να σας καταλάβει
Όλες οι δυνατές σχέσεις, βασίζονται στην κατανόηση, που δεν μένει στην επιφάνεια.

Αν κάποιος δεν μπαίνει ποτέ στον κόπο να σας καταλάβει, να ακούσει τις απόψεις σας, να δει τα πράγματα από τη δικιά σας οπτική γωνία, δεν είναι επειδή είναι απασχολημένος. Αν παρατηρήσετε προσεκτικά, θα διαπιστώσετε ότι δεν ενδιαφέρεται για εσάς.

Αν δώσετε προσοχή στη συμπεριφορά κάποιου και δείτε ότι δεν έχει καμία διάθεση να σας προσέξει, αυτό είναι ένα σημάδι που αποκαλύπτει την περιφρόνησή του.

Είναι υπερβολικά ευγενικός
Κατά γενική ομολογία, η ευγένεια είναι ένα θετικό, επιθυμητό στοιχείο των ανθρώπινων σχέσεων. Ορισμένες φορές ωστόσο, η υπερβολική ευγένεια μπορεί να κρύβει ένα διαφορετικό αφήγημα.

Ένας άνθρωπος που σας αντιπαθεί, στην προσπάθειά του να κρύψει τα πραγματικά του συναισθήματά, μπορεί να καταφεύγει στην υπερβολική ευγένεια-παραπάνω απ’ ό,τι ορίζουν οι συνθήκες.

Οι ευγενικές εκφράσεις έτσι, μετατρέπονται σε εργαλεία δημιουργίας απόστασης.

Οι άνθρωποι που είναι υπερβολικά ευγενικοί, είναι σαν να υψώνουν ένα τείχος ευπρέπειας, πίσω από το οποίο κρύβουν τα πραγματικά τους συναισθήματα.

Δώστε προσοχή κα προσπαθήστε να καταλάβετε αν, η ευγένεια κάποιου είναι πηγαία και αυθεντική ή επίπλαστη-το δεύτερο, είναι ένα σημάδι που μπορεί να αποκαλύπτει την αντιπάθειά του προς το πρόσωπό σας.

Σας διακόπτει συχνά
Η επικοινωνία είναι μια αμοιβαία υπόθεση. Για να είναι επιτυχημένη, η επικοινωνία προϋποθέτει τη συμμετοχή και των δύο μερών.

Όταν ένας άνθρωπος δεν μας συμπαθεί, μπορεί να εκφράζει την περιφρόνησή του μέσα από την έλλειψη σεβασμού στις συζητήσεις σας.

Αν κάποιος σας διακόπτει διαρκώς, δεν σας αφήνει να μιλήσετε, μιλάει πάνω σας, συμπληρώνει εκείνος τις προτάσεις σας ή αν απότομα αλλάζει θέμα, δείχνει ότι δεν ενδιαφέρεται για όσα έχετε να συνεισφέρετε στην κουβέντα.

Όταν κάποιος προσπαθεί να εδραιώσει την κυριαρχία του και να υποτιμήσει τις απόψεις και τα συναισθήματα του άλλου, θα καταλήξει να τον διακόπτει κάθε φορά που εκείνος μιλά.

Αν το παρατηρήσετε αυτό κατά την αλληλεπίδρασή σας με κάποιον άλλον, μπορεί να είναι μια ισχυρή ένδειξη αντιπάθειας. Όμως, να θυμάστε να μην επιτρέψετε σε κανέναν να σας κάνει να νιώσετε ότι δεν αξίζετε.

Δεν σας υπολογίζει σε μελλοντικά σχέδια
Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά σημάδια που δείχνουν ότι κάποιος δεν σας συμπαθεί είναι η άρνησή του να σας περιλάβει στα μελλοντικά του σχέδια: είτε πρόκειται για μια εξόρμηση το σαββατοκύριακο, ένα πάρτι γενεθλίων, ένα project στη δουλειά, εσείς μονίμως είστε «απ’ έξω».

Ο μόνιμος αποκλεισμός σας από τα σχέδια κάποιου, δεν είναι σύμπτωση. Είναι μια σκόπιμη απόφαση να σας κρατήσουν μακριά τους, ακόμη και στο εγγύς μέλλον. Είναι ο άρρητος τρόπος με τον οποίον σας δηλώνουν ότι δεν υπάρχει χώρος για εσάς.

Η κατάσταση αυτή είναι ιδιαίτερα δυσχερής για εκείνον που τη δέχεται, ειδικά όταν προέρχεται από πρόσωπο που θεωρούταν φίλος ή καλός συνεργάτης.

Να θυμάστε ότι όλοι μας αξίζουμε, αλλά πρέπει να περιβαλλόμαστε από ανθρώπους οι οποίοι είναι σε θέση να αναγνωρίσουν την αξία μας.

Ο σεβασμός πάνω από όλα


Επίκεντρο όλων των παραπάνω συμπεριφορών που μαρτυρούν την αντιπάθεια κάποιου προς το πρόσωπό σας, είναι η έλλειψη σεβασμού. Όταν κάποιος δυσανασχετεί με την παρουσία σας, συμπεριφέρεται με τον παραπάνω τρόπο, στην προσπάθειά του να εδραιωθεί ή να επιβεβαιώσει την κυριαρχία του.

Εκείνο που πρέπει να θυμάστε, είναι ότι αυτές οι συμπεριφορές δεν έχουν να κάνουν με εσάς, αλλά προέρχονται από τους ίδιους.

Αν έρθετε αντιμέτωποι με τις παραπάνω συμπεριφορές, όσο δύσκολο και αν είναι, προσπαθήστε να προσεγγίσετε την κατάσταση με κατανόηση. Η ανθρώπινη φύση είναι περίπλοκη.

Κυρίως, να μην ξεχνάτε την προσωπική σας αξία. Μην επιτρέψετε την περιφρόνηση από κανέναν να σας κάνει να νιώσετε ότι δεν αξίζετε σεβασμό. Η σημαντικότερη αίσθηση αξίας είναι αυτή που αντλείτε από μέσα σας, και όχι από τους άλλους ανθρώπους.

(με πληροφορίες από enikos. gr / photo: pexels)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί