Ποιους κινδύνους κρύβει το ζεστό μπάνιο;

Άνθρωποι με συγκεκριμένες παθήσεις δεν θα πρέπει να κάνουν ζεστό μπάνιο ή ντους, σύμφωνα με ένα μοσχοβίτη γιατρό που εξήγησε τους κινδύνους σε συνέντευξή του σε ρωσική εφημερίδα.

Συγκεκριμένα, σε περίπτωση συγκεκριμένων ασθενειών, το ζεστό μπάνιο μπορεί να αποτελεί κίνδυνο, προειδοποιεί ο Βίκτορ Λίκιν, γιατρός στη Μόσχα, σε συνέντευξή του στη ρωσική εφημερίδα Vetchernaya Moskva.

Πρώτον, οι άνθρωποι με καρδιοαγγειακές διαταραχές δεν θα πρέπει να κάνουν ζεστό ντους ή μπάνιο.

«Υπάρχουν μέτριες και σοβαρές παθήσεις, εάν η ασθένεια είναι στην αρχή της, τότε ένα ζεστό ντους επιτρέπεται», ανέφερε ο γιατρός.

Ο ειδικός διευκρινίζει ότι το μπάνιο δεν θα πρέπει να διαρκεί περισσότερο από 20 λεπτά. Επιπροσθέτως, δεν συνίσταται το νερό στο μπάνιο να έχει θερμοκρασία μεγαλύτερη των 35 βαθμών για ασθενείς που έχουν διαγνωσθεί με διαβήτη, με επιπλοκές.

Επίσης, αντενδείκνυται σε όσους έχουν δερματοπάθειες, καθώς και σε ανθρώπους με στομαχικές διαταραχές, καθώς μπορεί να προκαλέσει επιδείνωση.

Άτομα σε κίνδυνο είναι εκείνα με κιρσούς, οι ηλικιωμένοι και τα βρέφη.

Πότε ενδείκνυται το ζεστό μπάνιο και το ζεστό ντους

Όσον αφορά στο κρύωμα, το ζεστό μπάνιο και ή ντους είναι αντιθέτως πολύ χρήσιμο, αλλά μόνον όταν η οξεία περίοδος της ασθένειας έχει περάσει και η θερμοκρασία του σώματος δεν υπερβαίνει τους 37 βαθμούς Κελσίου, διαφορετικά το ζεστό μπάνιο θα επηρεάσει το ανοσοποιητικό, κατέληξε ο γιατρός.

(Sputniknews – φωτο:pexels)