• Αρχική
  • Άρθρα
  • Πέντε κακές συνήθειες που βλάπτουν τον ανθρώπινο εγκέφαλο

Πέντε κακές συνήθειες που βλάπτουν τον ανθρώπινο εγκέφαλο

Ορισμένες συνήθειες των ανθρώπων δεν είναι τόσο αθώες, όσο μοιάζουν.

Αυτό, διότι μπορεί να βλάψουν τον ανθρώπινο εγκέφαλο. Ωστόσο, για να αποφύγετε τυχόν παρενέργειες του ανθρώπινου εγκεφάλου, οφείλετε να συμβουλευτείτε τους ειδικούς.

Πέντε καθημερινές συνήθειες που βλάπτουν τον ανθρώπινο εγκέφαλο

Κάπνισμα: «Το κάπνισμα είναι επιβλαβές για την υγεία» – αυτό το γεγονός δεν είναι κρυφό από κανέναν, αλλά εξακολουθούμε να επιλέγουμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό. Το κάπνισμα αυξάνει τα επίπεδα χοληστερόλης και το λίπος που κυκλοφορεί στο αίμα, οδηγώντας σε συσσώρευση ανθυγιεινών λιπών στον εγκέφαλο. Αυτή η συσσώρευση φράσσει τις αρτηρίες και περιορίζει τη ροή του αίματος στον εγκέφαλο. Η παρεμποδισμένη ροή αίματος μπορεί επίσης να οδηγήσει σε εγκεφαλικό επεισόδιο. Υψηλή κατανάλωση ζάχαρης:

Η κατανάλωση υπερβολικής ποσότητας ζάχαρης μπορεί να είναι επιβλαβής για τον εγκέφαλό σας. Μια μελέτη ανέφερε ότι ακόμη και λίγη ζάχαρη στην κυκλοφορία του αίματος μπορεί να βλάψει τον εγκέφαλο, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα γνωστικής ανικανότητας ή μνήμης. Επίσης, μια μελέτη έδειξε ότι τα υψηλότερα ποσοστά κατανάλωσης ζάχαρης συνδέονται με υψηλότερα ποσοστά κατάθλιψης.

Υπερκατανάλωση τροφής: Η υπερκατανάλωση τροφής μπορεί να οδηγήσει σε περισσότερα προβλήματα υγείας από το να πάρετε κιλά και να γίνετε υπέρβαρος. Σύμφωνα με έρευνες του ιατρικού κέντρου του Mount Sinai, η υπερκατανάλωση εμποδίζει την ικανότητα της ινσουλίνης του εγκεφάλου να καταστέλλει την κατανομή του λίπους στον λιπώδη ιστό. Βασικά, η υπερκατανάλωση σκληραίνει τις αρτηρίες του εγκεφάλου και οδηγεί σε έλλειμμα στον εγκέφαλό σας. Η υπερκατανάλωση δεν είναι γενικά καλή. αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης άλλων ασθενειών όπως οι καρδιαγγειακές παθήσεις, η παχυσαρκία κλπ.

Όταν υπερλειτουργεί ο εγκέφαλός σας: Οι παρατεταμένες ώρες εργασίας είναι καλές για την εταιρεία για την οποία εργάζεστε, σίγουρα όμως δεν είναι καλές για τον εγκέφαλό σας. Η υπερβολική λειτουργία του εγκέφαλου σας μπορεί να οδηγήσει σε εξασθένηση στις δεξιότητες σκέψης (αναφορικά με την ηλικία), σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο American Journal of Epidemiology. Επίσης, δεν θα πρέπει να εργάζεστε πολύ σκληρά εάν είστε άρρωστος, καθώς αυτό μπορεί επίσης να βλάψει την κανονική λειτουργία του εγκεφάλου σας.

Όταν καλύπτετε το κεφάλι σας ενώ κοιμάστε: Πολλοί άνθρωποι έχουν τη συνήθεια να καλύπτουν το κεφάλι τους με ένα μαξιλάρι όταν κοιμούνται, ειδικά κατά τη διάρκεια των χειμερινών μηνών. Εάν είστε ένας από αυτούς, θα πρέπει να σταματήσετε σήμερα κιόλας. Αυτό μπορεί να εμποδίσει το οξυγόνο, κάτι που μπορεί εύκολα να προκαλέσει εγκεφαλική βλάβη.

Η κάλυψη του κεφαλιού σας μπορεί να οδηγήσει στη συσσώρευση διοξειδίου του άνθρακα γύρω από το πρόσωπο, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε βλάβη των νεύρων. Ωστόσο, απαιτείται περισσότερη έρευνα για να ολοκληρωθεί αυτό το θέμα. Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να το αποφύγετε αυτό από τη στιγμή που υπάρχουν ενδείξεις.

(Piraeuspress – φωτο:unsplash)

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •