Η ακτινοβολία των κινητών ύποπτη για επίδραση στη μνήμη των εφήβων

Σύμφωνα με έρευνα που διενήργησε το Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας της Ελβετίας, οι έφηβοι που κρατούν στο δεξί τους αυτί το κινητό έχουν περισσότερες πιθανότητες να αποκτήσουν αδύναμη μνήμη.

Στη δεξιά πλευρά του εγκεφάλου μας, όπου συνήθως βάζουμε το κινητό, βρίσκεται το νότιο ημισφαίριο του εγκεφάλου που ελέγχει τη μνήμη.

Η έρευνα των Ελβετών επιστημόνων διεξήχθη σε δείγμα 700 εφήβων, ηλικίας 12 έως 17 ετών. Οι επιστήμονες διαπίστωσαν έκπληκτοι ότι τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα ραδιοσυχνοτήτων RF/EMF που εκπέμπονται μπορεί να απορροφηθούν από τον εγκέφαλο επηρεάζοντας τη μνήμη των νεαρών χρηστών. Όμως έσπευσαν να επισημάνουν ότι «η αποστολή γραπτών μηνυμάτων, τα παιχνίδια και η περιήγηση στο Διαδίκτυο δεν επηρεάζουν τη μνήμη».

Όπως επεσήμανε ο Μάρτιν Ρούσλι, διευθυντής στο Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας της Ελβετίας, τα αποτελέσματα από την έκθεση των ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων ραδιοσυχνοτήτων RF/EMF F-EMF στον εγκέφαλο αποτελούν ένα σχετικά νέο πεδίο επιστημονικής έρευνας και χρειάζεται περισσότερη διερεύνηση:

«Δεν είναι ακόμη σαφές πώς η ακτινοβολία μπορεί να επηρεάσει τις λειτουργίες του εγκεφάλου. Οι πιθανοί κίνδυνοι για τον εγκέφαλο μπορούν πάντως να ελαχιστοποιηθούν χρησιμοποιώντας τα ακουστικά», όπως υποστηρίζει.

Η έρευνα δημοσιεύεται στην ιατρική επιθεώρηση «Environmental Health Perspectives».

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu