8 λόγοι που χάνουμε την λίμπιντο

Όταν έχουμε μειωμένες σεξουαλικές ορμές συνήθως φταίει η απώλεια της λίμπιντο.

Έρευνες δείχνουν ότι η κατάσταση αυτή επηρεάζει σχεδόν τις μισές γυναίκες σε κάποια στιγμή της ζωής τους, αλλά και αρκετούς άνδρες.

Ως αποτέλεσμα έχουμε προβλήματα στη σχέση, στρες ή κούραση, αλλά μπορεί να υπάρχει και κάποιο πρόβλημα υγείας, που δεν έχουμε εντοπίσει.

Δεν υπάρχει «φυσιολογικό όριο» στη λίμπιντο, αφού κάθε άνθρωπος διαφέρει ως προς τη σεξουαλική του επιθυμία και πόσο συχνή είναι αυτή. Αν όμως υπάρχει πρόβλημα τότε χρειάζεται να απευθυνθούμε σε κάποιο γιατρό ή σε κάποιο ψυχοθεραπευτή με εξειδίκευση στις σεξουαλικές σχέσεις.

Κοινές αιτίες που οδηγούν σε απώλει της λίμπιντο είναι:

Η ηλικία. Οι ορμόνες του σεξ μειώνονται κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης. Επίσης χαμηλή λίμπιντο έχουμε σε περιπτώσεις κάποιας φαρμακευτικής αγωγής που πιθανώς προκαλεί παρενέργειες ή σε τυχόν κινητικά προβλήματα και πόνους που προκαλούνται.

Σεξουαλικά προβλήματα, όπως η στυτική δυσλειτουργία στον άνδρα και η ξηρότητα του κόλπου στη γυναίκα.

Το στρες, το άγχος και η κατάθλιψη.

Εγκυμοσύνη και θηλασμός. Μπορούν να προκαλέσουν αλλαγές στα επίπεδα των ορμονών της μητέρας, εξάντληση των γονέων ή αλλαγές στις προτεραιότητές τους, αφού τα ζευγάρια τείνουν να επικεντρώνονται περισσότερο στο νέο μέλος της οικογένειας.

Προβλήματα υγείας, όπως οι καρδιακές παθήσεις, ο καρκίνος και ο διαβήτης επηρεάζουν τη διάθεσή μας.

Φάρμακα, όπως αυτά για την αντιμετώπιση της υψηλής αρτηριακής πίεσης και αντικαταθλιπτικά.

Προβλήματα στη σχέση. Πολλές φορές δύο σύντροφοι γνωρίζονται τόσο καλά, που χάνεται το “μυστήριο” στη σχέση ή μπορεί να υπάρχει κακή επικοινωνία στο ζευγάρι και προβλήματα εμπιστοσύνης του ενός προς τον άλλο.

Αλκοόλ και ναρκωτικά, επηρρεάζουν αρκετά τη λίμπιντο.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί