Φάγατε “του σκασμού” στο πασχαλινό τραπέζι; Να τι μπορείτε να κάνετε για να επιταχύνετε την χώνεψη

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος το κρέας αλλά και όλα τα συνοδευτικά του, έχουν την τιμητική τους στο τραπέζι της Ανάστασης.

Δείτε κάποιες χρήσιμες συμβουλές που μπορούν να σας βοηθήσουν με την χώνεψη μετά από ένα μεγάλο γεύμα.


Μην ξαπλώνετε: Μπορεί να ακούγεται δελεαστικό, καθώς το φούσκωμα μπορεί να φέρει νωχελικότητα και υπνηλία, αλλά το να ξαπλώσετε δεν θα βοηθήσει αλλά αντίθετα, να προκαλέσει καούρες. Μπορείτε έστω να είστε καθιστοί ώστε το φαγητό να μπορέσει να πάρει τον… δρόμο του λόγω της βαρύτητας.

Περπατήστε: Μια σύντομη βόλτα περίπου ενός τετάρτου, θα συμβάλλει αποτελεσματικά στην προσπάθεια που καταβάλλει το στομάχι σας να χωνέψει την μεγάλη ποσότητα του φαγητού. Το απλό περπάτημα λοιπόν (και όχι η βαριά και έντονη άσκηση) είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να γίνει αυτό.

Τεντωθείτε: Κι όμως είναι μια μέθοδος που και αυτή βοηθάει στη χώνεψη, επιτρέποντας στο φαγητό να ταξιδέψει στο γαστρεντερικό μας σύστημα.

Πιείτε νερό: Η επαρκής ενυδάτωση είναι απαραίτητη κάθε ώρα της ημέρας, πόσο μάλλον μετά από ένα βαρύ γεύμα.

Σεβαστείτε το σώμα σας και τις ανάγκες του. Αναρωτηθείτε: «Σε ποιο σημείο του γεύματος χόρτασα; Πότε θα μπορούσα να είχα σταματήσει; Πώς νιώθω τώρα μετά από όσα έφαγα;» Έτσι την επόμενη φορά θα μπορέσετε να αποφύγετε την αίσθηση του φουσκώματος και της καούρας.


eurokinissi

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί