Τα 17 έφτασαν τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων στο Βέλγιο σύμφωνα με το Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας Sciensano.
Eιδικότερα, τα 11 έχουν καταγραφεί στην Φλάνδρα, τα πέντε στις Βρυξέλλες και το ένα στην Βαλλονία.
Αποκλειστικά ομοφυλόφιλοι άνδρες τα κρούσματα
Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Le Soir», «τα μόνα κρούσματα που έχουν εντοπιστεί είναι νέοι άνδρες που είχαν σεξουαλικές σχέσεις με άλλους άνδρες. Είναι ηλικίας μεταξύ 28 και 46 ετών».
Η εφημερίδα σημειώνει ότι τα πρώτα κρούσματα είχαν σχέση με φεστιβάλ που διοργανώθηκε στην Αμβέρσα στις αρχές Μαΐου, ενώ υπογραμμίζει ότι, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), ο ιός δεν κάνει καμία διάκριση.
30 νέα κρούσματα στην Ισπανία
Νωρίτερα, οι υγειονομικές αρχές της Ισπανίας ανακοίνωσαν 30 νέα κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων σε 186.
Η ιογενής ασθένεια εμφανίζεται ως επί το πλείστον στη δυτική και κεντρική Αφρική και μόνο πολύ περιστασιακά εξαπλώνεται αλλού.
Ωστόσο σε μια τρέχουσα σειρά κρουσμάτων, περισσότερες από 30 χώρες όπου η ευλογιά των πιθήκων δεν είναι ενδημική έχουν αναφέρει την ασθένεια – με περισσότερες από 550 επιβεβαιωμένες ή ύποπτες λοιμώξεις, κυρίως στην Ευρώπη.
Αρνητικοί «πρωταθλητές» στην ευλογιά των πιθήκων Ισπανία, Αγγλία και Πορτογαλία
Η Ισπανία, η Αγγλία και η Πορτογαλία είναι οι χώρες με τα περισσότερα κρούσματα. Η Πορτογαλία επιβεβαίωσε πέντε νέα κρούσματα σήμερα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε 143.
iefimerida/ photo vid scr
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Μεντβέντεφ: Η Φινλανδία πρέπει να πληρώσει
- Ερντογάν: Θα έχω συζητήσεις με Τραμπ για Ουκρανία και Παλαιστίνη – “Φαραώ” ο Νετανιάχου
- ΤτΕ: Aυξήθηκαν καταθέσεις και δάνεια το Νοέμβριο
- Εθνικό Μητρώο Επιδομάτων: Τι φέρνουν στην Ελλάδα το 2026
- Πολωνία: Έτοιμη να δεχθεί 14 τραυματίες από την πυρκαγιά στο Κραν Μοντανά της Ελβετίας
- Π. Μαρινάκης: Το 2026 βρίσκει τα ελληνικά δημόσια πανεπιστήμια χωρίς αιώνιους φοιτητές και καταλήψεις
- Τι επιδόματα και ενισχύσεις θα πληρωθούν τις επόμενες ημέρες
- Κύπρος: Μήνυμα Χριστοδουλίδη μετά την ανάληψη της προεδρίας της ΕΕ – Ακλόνητη η στήριξή μας στην Ουκρανία
- Κραν-Μοντανά: Γολγοθάς για συγγενείς και φίλους των νεκρών και των αγνοούμενων
- Άκης Σκέρτσος: Οριστικό τέλος στην ελληνική ιδιαιτερότητα του «αιώνιου φοιτητή»









