Εύκολοι τρόποι για να καθαρίσετε το πλυντήριο ρούχων σας με φυσικά υλικά

Τα πλυντήρια με την πόρτα που ανοίγει από μπροστά, είναι γνωστά για την αποτελεσματικότητά τους στον καθαρισμό των ρούχων. Ο τρόπος σχεδιασμού τους όμως δημιουργεί τις ιδανικές συνθήκες για την ανάπτυξη μούχλας και μυκήτων.

Ενώ αυτά τα προβλήματα δεν είναι τόσο έντονα στα σύγχρονα πλυντήρια όσο ήταν στα προηγούμενα μοντέλα, μπορεί πολλές φορές το πλυντήριο να μυρίζει άσχημα. Στη χειρότερη περίπτωση, αυτή η δυσάρεστη οσμή μπορεί να μεταφερθεί στα ρούχα σας.

Σίγουρα κανείς δεν θέλει ένα πλυντήριο ρούχων με άσχημη μυρωδιά, γι’ αυτό καλό είναι να γνωρίζετε τον τρόπο με τον οποίο μπορείτε να απομακρύνετε τους μικροοργανισμούς που προκαλούν οσμές και να αποτρέψετε την επανεμφάνιση της μούχλας στο μέλλον.

Γιατί το πλυντήριο ρούχων σας μυρίζει άσχημα
Είναι λογικό να πιστεύετε ότι η πλυντήριο ρούχων αυτοκαθαρίζεται, αφού πλένει συνεχώς τα ρούχα σας. Δυστυχώς όμως δεν λειτουργεί έτσι. Είναι σαν να μην καθαρίζετε ποτέ την ντουζιέρα σας, επειδή έρχεται σε επαφή με σαπούνι.

Τα σύγχρονα πλυντήρια εμπρόσθιας φόρτωσης υψηλής απόδοσης χρησιμοποιούν λιγότερο νερό από τα αντίστοιχα άνωθεν φόρτωσης, καθώς γεμίζουν μόνο τον πυθμένα της λεκάνης με νερό. Ο κάδος περιστρέφεται σε οριζόντιο άξονα και τα ρούχα σας αναποδογυρίζουν μέσα στο νερό, εξαλείφοντας την ανάγκη να γεμίσει εντελώς η λεκάνη.

Αυτό είναι καλό μόνο εάν χρησιμοποιείτε απορρυπαντικό υψηλής απόδοσης. Εάν χρησιμοποιείτε λάθος είδος απορρυπαντικού ή λάθος ποσότητα σαπουνιού και μαλακτικού, ο μικρότερος όγκος νερού πλύσης του πλυντηρίου δεν θα τα ξεπλύνει πλήρως.

Αυτό με τη σειρά του, οδηγεί στον σχηματισμό μιας επίστρωσης από κατάλοιπα σαπουνιού στον κάδο, η οποία περιέχει και υπολείμματα βρωμιάς από τα ρούχα σας.

Η ζέστη και η υγρασία στο πλυντήριο δημιουργούν το τέλειο περιβάλλον για την ανάπτυξη μούχλας, βακτηρίων και μυκήτων. Αυτοί οι ανεπιθύμητοι επισκέπτες είναι η πηγή της δυσωδίας.

Το πρόβλημα με τις πλυντήριο ρούχων εμπρόσθιας φόρτωσης επιδεινώνεται από το γεγονός ότι είναι τοποθετημένα λαστιχένια στεγανοποιητικά γύρω από την πόρτα του πλυντηρίου για να σταματούν τις διαρροές νερού. Βρωμιά, σαπούνι και κομμάτια υφάσματος μπορούν επίσης να παγιδευτούν κάτω από το στεγανοποιητικό, δημιουργώντας ακόμα ένα πεδίο αναπαραγωγής δυσάρεστων οσμών.

Τα πλυντήρια ρούχων άνωθεν φόρτωσης μπορούν επίσης να αναπτύξουν οσμές, απλά δεν φταίει κάποιο στεγανοποιητικό. Οι οσμές σε πλυντήρια που ανοίγουν από πάνω προέρχονται κυρίως από υπολείμματα σαπουνιού ή στάσιμο νερό. Μπορείτε να καθαρίσετε ένα πλυντήριο άνωθεν φόρτωσης απλά εκτελώντας έναν κύκλο πλύσης με ζεστό νερό χωρίς ρούχα μέσα στον κάδο.

Εάν έχετε πλυντήριο που ανοίγει από μπροστά, θα χρειαστεί να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα της βρωμιάς και της οσμής πιο άμεσα. Ακολουθεί μια σπιτική συνταγή για βαθύ καθαρισμό.

Πώς να καθαρίσετε το πλυντήριο που ανοίγει από μπροστά
Ακολουθήστε αυτά τα απλά βήματα για να καθαρίσετε το πλυντήριο σας και να αποτρέψετε τη μετάδοση δυσάρεστων οσμών στα ρούχα.

Ποια υλικά θα χρειαστείτε

  • Μαγειρική σόδα
  • Λευκό ξύδι
  • Σφουγγάρι (προαιρετικό)

Οδηγίες:

Ανακατέψτε μαγειρική σόδα με νερό: Ανακατέψτε ¼ φλιτζανιού μαγειρική σόδα με ¼ φλιτζανιού νερό. Προσθέστε αυτό το διάλυμα στο δοχείο απορρυπαντικού της μηχανής σας.
Προσθέστε ξύδι: Ρίξτε δύο φλιτζάνια λευκό ξύδι στον κάδο και εκτελέστε έναν κύκλο πλύσης σε υψηλή θερμοκρασία.
Τρίψτε με ένα σφουγγάρι (προαιρετικό): Τρίψτε με την τραχιά πλευρά ενός σφουγγαριού βουτηγμένου σε διάλυμα με ίσα μέρη από ξύδι και νερό για να αφαιρέσετε τα υπολείμματα σαπουνιού.
Διατηρήστε τη φρεσκάδα σε κάθε πλύση: Για να διατηρήσετε τη φρεσκάδα του πλυντηρίου σας και να αποφύγετε μελλοντικές οσμές, χρησιμοποιήστε απορρυπαντικά ειδικά για πλυντήρια υψηλής απόδοσης, διατηρείστε τον κάδο στεγνό μεταξύ των κύκλων πλύσης και καθαρίστε το λάστιχο της πόρτας όταν χρειάζεται.

(με πληροφορίες από enikos. gr / photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί