Γιαούρτι
Το γιαούρτι αποτελεί ένα γευστικό σνακ και γι’ αυτό το προτιμούν αρκετοί ιδίως το καλοκαίρι όταν θέλουν κάτι δροσερό. Καθώς είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη χρειάζεται περισσότερο χρόνο να ‘αφήσει’ το στομάχι και έτσι μας κρατάει χορτάτους. Σαν δώρο, ο οργανισμός καίει περισσότερες θερμίδες χωνεύοντας την πρωτεΐνη σε σχέση με τους υδατάνθρακες.
Πιπεριές
Οι καυτερές πιπεριές περιέχουν μία άγευστη ουσία, που ονομάζεται καψαϊκίνη. Φαίνεται πως περιορίζει την όρεξη και επιταχύνει τον μεταβολισμό αλλά για μικρό διάστημα.
Αυγά
Έρευνες δείχνουν ότι η κατανάλωση πρωτεΐνης το πρωί μας κρατάει χορτάτους για περισσότερη ώρα σε σχέση με την κατανάλωση ενός κουλουριού ή άλλων υδατανθράκων. Ένα αυγό έχει μόνο 75 θερμίδες αλλά προσδίδει 7 γραμμάρια πρωτεΐνης υψηλής ποιότητας μαζί με άλλα σημαντικά θρεπτικά συστατικά. Το σώμα σας καίει περισσότερες θερμίδες για την πέψη των αυγών σε σχέση με ένα πρωινό υψηλών υδατανθράκων. Αν έχετε υψηλή χοληστερόλη ελέγξτε με τον γιατρό σας πόσα αυγά την εβδομάδα μπορείτε να καταναλώνετε.
Βρώμη
Το πλιγούρι βρώμης είναι μία τροφή πλούσια σε ίνες. Καλύτερα να την τρώτε με ζεστό νερό φτιάχνοντας το γνωστό πόριτζ καθώς αυτός ο συνδυασμός μας δημιουργεί κορεσμό. Καλό είναι να μην προσθέσετε ζάχαρη σε αυτό το πιάτο. Λίγη κανέλα θα ήταν ιδανική επιλογή
Ανανάς
Το ζουμερό εξωτικό φρούτο περιέχει ένα ένζυμο που ονομάζεται βρωμελίνη και το οποίο αποδεδειγμένα ενισχύει το μεταβολικό ρυθμό και προωθεί την καύση του λίπους στην κοιλιά.
Καταναλώστε προβιοτικά
«Προβιοτικά» ονομάζουμε τις υγιεινές φυτικές ίνες, που τροφοδοτούν τα υγιή βακτήρια και τα βοηθούν να καταπολεμήσουν τη φλεγμονή και την αύξηση του λίπους στην κοιλιά. Μπορείτε να τα βρείτε στο γιαούρτι, στο κεφίρ, στις ελιές αλλά φυσικά υπάρχει πάντα και η επιλογή ενός συμπληρώματος διατροφής.
(με πληροφορίες από healthstories. gr / photo: pixabay)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Συγχαρητήρια Μητσοτάκη – Ανδρουλάκη στην Εθνική Ομάδα Πόλο Γυναικών για το χάλκινο μετάλλιο
- Ευρωπαϊκό: Χάλκινα τα κορίτσια του πόλο! “Βούλιαξαν” τις Ιταλίδες με 15-8 – Δείτε εικόνες
- Νταβός: Οι διοργανωτές του Παγκόσμιου Φόρουμ ξεκινούν έρευνα για σχέσεις συμβούλου με τον Έπσταϊν
- Ο Τραμπ θέλει νέα Συνθήκη για τα πυρηνικά όπλα
- Θ. Κοντογεώργης: Η συνταγματική αναθεώρηση μας οδηγεί στον πυρήνα της δημοκρατίας μας
- Σαμοθράκη: Προβλήματα στο οδικό δίκτυο από την πολύωρη και συνεχιζόμενη βροχόπτωση
- Σφοδρή αντίδραση του πρεσβευτή των ΗΠΑ στη Βαρσοβία κατά του προέδρου της πολωνικής Βουλής
- Λιβύη: Η εισαγγελία διεξάγει έρευνα για τη δολοφονία του γιου του Καντάφι
- ΜΕΤΕΟ: Σε Ανδρίτσαινα και Στεμνίτσα το μεγαλύτερο ύψος βροχής σήμερα – ΧΑΡΤΗΣ
- Κίεβο και Μόσχα θα συνεχίσουν τις τριμερείς συνομιλίες τις επόμενες εβδομάδες, σύμφωνα με τους Ουκρανούς









