«Τα περιοριστικά μέτρα δεν έχουν κανένα ρόλο να παίξουν. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να κάνουμε σπατάλη πόρων», δήλωσε ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, μιλώντας το πρωί του Σαββάτου στην ΕΡΤ.
«Χαλαρώνουμε γιατί έχουμε μία άλλη μορφή του ιού, αν και μεταδοτικότερη από τις προηγούμενες, που προκαλεί ηπιότερη νόσο», πρόσθεσε.
Ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου υποστήριξε επίσης ότι μετά από δύο χρόνια πανδημίας ο κίνδυνος για τη δημόσια υγεία είναι πλέον διαφορετικός. «Χαλαρώνουμε γιατί είμαστε κατά 80% εμβολιασμένοι οι ενήλικες και ένα πολύ μεγάλο ποσοστό και με την τρίτη δόση. Χαλαρώνουμε γιατί διαθέτουμε και δύο φάρμακα αυτή τη χρονική στιγμή», επισήμανε.
Για τη χαλάρωση των μέτρων, παρά τον αυξημένο αριθμό των αρρώστων και των νεκρών από τον κορονοϊό, ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος μίλησε το πρωί του Σαββάτου (26.03.2022) και στο OPEN.
O πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου σημείωσε ότι «έχουμε πολλά μέτρα δημόσιας υγείας και εξετάζουμε την άρση τους».
Πρόσθεσε πως πρέπει «να κάνουμε οικονομία δυνάμεων μήπως ξαναχρειαστούν» και, όπως είπε, «το χρονοδιάγραμμα άρσης των μέτρων είναι από 1 Απριλίου μέχρι τέλος Αυγούστου».
(φωτο:intime)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Νέα σημαντική ανακάλυψη από ομάδα ερευνητών: Οι Ρωμαίοι έβρισκαν χρυσό μέσω του νερού στα Πυρηναία
- Φεστιβάλ των Φαναριών: Στην Ασία γιορτάζουν το τέλος της Κινεζικής Πρωτοχρονιάς, vid
- Φρουροί της Επανάστασης: «Ο εχθρός δεν θα είναι ασφαλής πουθενά στον κόσμο»
- Σε “αυτοσυγκράτηση” καλεί ο ΟΗΕ Χεζμπολάχ και Ισραήλ
- ΗΠΑ: Οι τέσσερις στόχοι για τον πόλεμο με το Ιράν
- Μουντιάλ 2026: Εκνευρισμός για τις αστρονομικές τιμές των εισιτηρίων – 8.000 δολάρια ο τελικός
- Φορτηγό ψεκασμού ασφάλτου διορθώνει λακκούβες του δρόμου μέσα σε λίγα λεπτά, vid
- Κλιμάκωση και στον Λίβανο: Τουλάχιστον 52 νεκροί και πάνω από 150 τραυματίες εξαιτίας ισραηλινών βομβαρδισμών
- Τέσσερα ελληνικά F-16 προσγειώθηκαν στην Κύπρο
- Συνελήφθη 33χρονη για την δολοφονία 93χρονου στην Αθήνα και για κλοπή σε βάρος 59χρονου στην Κηφισιά









