• Αρχική
  • Άρθρα
  • Επώδυνες ασθένειες: Τι συνέπειες μπορεί να έχει το συχνό «κρακ» στα δάχτυλά σας

Επώδυνες ασθένειες: Τι συνέπειες μπορεί να έχει το συχνό «κρακ» στα δάχτυλά σας

Το να πιέζει κανείς τις αρθρώσεις του μέχρι να κάνουν «κρακ» είναι μια καθημερινή συνήθεια για πολλούς. Οι απόψεις διίστανται σχετικά με το πόσο επιβλαβής ή όχι μπορεί να είναι αυτή η συνήθεια, αλλά ένας Ρώσος γιατρός προειδοποιεί: η οστεοαρθρίτιδα μπορεί να παραμονεύει.

Είστε ένας από εκείνους που συνεχώς κάνουν «κρακ» στις αρθρώσεις; Υπάρχουν κακά νέα για εσάς. Το Sputnik παρουσιάζει τις πιο ανησυχητικές συνέπειες αυτής της διαδεδομένης συνήθειας για την υγεία.

Όταν οι αρθρώσεις που ενώνουν τα δάχτυλά μας κάνουν θόρυβο, δεν υποφέρουν μόνο οι άνθρωποι γύρω μας στο άκουσμα του ήχου, αλλά επίσης – και κυρίως – υποφέρουν τα οστά μας.

Με την πάροδο του χρόνου, αυτή η συνήθεια μπορεί να προκαλέσει την πρόωρη ανάπτυξη ορισμένων ασθενειών, όπως προειδοποιεί ο Ρώσος τραυματολόγος και οστεοπαθητικός Κονσταντίν Τερνοβόι.

Μια από τις ασθένειες που απειλούν εκείνους οι οποίοι δεν μπορούν να αντισταθούν σε αυτή τη συνήθεια είναι η οστεοαρθρίτιδα, η οποία μπορεί να εμφανιστεί πολύ νωρίτερα από το φυσιολογικό, εάν αυτή η επιβλαβής συνήθεια δεν εγκαταλειφθεί.

«Εάν συνεχίσετε να πιέζετε τις αρθρώσεις σας, θα αναπτύξετε οστεοαρθρίτιδα σε ηλικία 50 ετών, ενώ κανονικά εμφανίζεται στην ηλικία των 70 ετών» προειδοποίησε ο ειδικός.

Πολλές φορές το πρόβλημα εκείνων που πιέζουν τα δάχτυλά τους βρίσκεται στο νευρικό σύστημα. Μια από τις συμβουλές που δίνει ο επαγγελματίας σε όσους θέλουν να απαλλαγούν από αυτή τη συνήθεια, είναι να επισκεφθούν ψυχολόγο προκειμένου να λάβουν βοήθεια σχετικά με τον έλεγχο αυτών των παρορμήσεων.

(Sputniknews – φωτο:pexels)