ΕΟΠΥΥ: Νέα σύμβαση πανελλαδικής κάλυψης υπηρεσιών για φυσικοθεραπείας

Η νέα συλλογική σύμβαση μεταξύ του ΕΟΠΥΥ και του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών για τις φυσικοθεραπείες σε εργαστήρια και κατ’ οίκον, υπεγράφη στις 21 Μαρτίου.

Αντικείμενο της Συλλογικής Σύμβασης αποτελεί η πλήρης πανελλαδική κάλυψη παροχής υπηρεσιών φυσικοθεραπείας σε δικαιούχους του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., στο πλαίσιο λειτουργίας και επαγγελματικής δραστηριοποίησης των ελευθέρων επαγγελματιών φυσικοθεραπευτών που είναι μέλη του ΠΣΦ.

Ακολουθεί η Ανακοίνωση του ΕΟΠΥΥ:


“Η νέα Συλλογική Σύμβαση είναι αποτέλεσμα διαρκούς διαλόγου και επιτυχημένης διαδικασίας διαπραγμάτευσης μεταξύ των δύο πλευρών και αναμένεται με την υλοποίησή της, να επιφέρει βελτίωση στις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους δικαιούχους του ΕΟΠΥΥ, αφού καθορίζεται ο χρόνος της συνεδρίας φυσικοθεραπείας σε τριάντα (30) λεπτά και προβλέπεται μεταξύ άλλων, η κατ’ ανώτατο όριο εκτέλεση 400 συνεδριών ανά φυσικοθεραπευτή”, αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΕΟΠΥΥ, στην οποία επισημαίνονται ακόμα τα ακόλουθα:

“Η πρόβλεψη του ανώτατου επιτρεπόμενου ορίου εκτελούμενων συνεδριών φυσικοθεραπείας ανά μήνα, πρωτίστως διασφαλίζει για τους ασθενείς την παροχή ολοκληρωμένων και ποιοτικών υπηρεσιών από πρόσωπα που φέρουν τον επαγγελματικό τίτλο του φυσικοθεραπευτή και μπορούν κατά νόμο να εκτελούν πράξεις αρμοδιότητας φυσικοθεραπευτή”.

H Διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ, κ. Θ. Καρποδίνη και ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών, κ. Π. Λυμπερίδης χαιρέτισαν την έναρξη μιας νέας βάσης συνεργασίας με αποτελεσματική θωράκιση της παροχής των υπηρεσιών από τους επαγγελματίες υγείας. Συγκεκριμένα, η κα Καρποδίνη δήλωσε: «Τείνουμε ευήκοον ους στα αιτήματα των ασθενών. Είμαστε δίπλα τους και συνεχίζουμε να αυξάνουμε την ποιότητα των υπηρεσιών».

(με πληροφορίες από healthstories. gr / photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί