Tα εμβόλια κατά της νόσου COVID-19 μπορεί να αυξήσουν τον αριθμό των καρδιακών προβλημάτων στα παιδιά, αλλά η ανταπόκριση είναι ήπια στις περισσότερες περιπτώσεις προειδοποίησε ο Αμερικανός καρδιολόγος-καρδιοχειρουργός, Μπιλ Νόβικ.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Sputnik, ο Μπιλ Νόβικ, ο οποίος είναι επικεφαλής της ομάδας της Παγκόσμιας Καρδιολογικής Συμμαχίας «Ουίλιαμ Νόβικ», τόνισε:
«Υπάρχει αύξηση του αριθμού των περιπτώσεων μυοκαρδίτιδας σε παιδιά μετά τη δεύτερη δόση εμβολιασμού, αλλά ήταν ήπια στις περισσότερες περιπτώσεις».
Αξίζει να θυμίσουμε ότι η ομάδα της Παγκόσμιας Καρδιολογικής Συμμαχίας «Ουίλιαμ Νόβικ» διεξάγει χειρουργικές επεμβάσεις σε πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο, όπου οι τοπικοί γιατροί δεν μπορούν να εκτελέσουν περίπλοκες περιπτώσεις.
Στη συνέχεια ο διάσημος καρδιολόγος Μπιλ υπογράμμισε ότι η μυοκαρδίτιδα μπορεί να έχει, ή και όχι, σημαντικές μακροπρόθεσμες συνέπειες ανάλογα με τη σοβαρότητά της.
ΚΟΙΝΩΣ παίζουμε κορώνα-γράμματα τη ζωή των ίδιων μας των παιδιών!!!
«Ωστόσο, εάν έχετε μια πραγματικά σοβαρή περίπτωση, τότε, ναι, μπορεί να έχετε σημαντικά καρδιακά προβλήματα στο μέλλον».
Αν και σημείωσε ότι μέχρι στιγμής ο αριθμός των περιπτώσεων είναι μικρός, έκρουσε το καμπανάκι στους γονείς λέγοντας ότι ειδικοί δεν είχαν αρκετό χρόνο εν μέσω της πανδημίας για να μελετήσουν τις μακροπρόθεσμες συνέπειες.
«Είναι ένα είδος έκτακτης ανάγκης και όλοι μας, όλοι όσοι έχουμε κάνει ένα εμβόλιο, είμαστε σε ένα είδος πειράματος. Λοιπόν, ναι, θα υπάρξουν κάποιες παρενέργειες, αλλά αυτή τη στιγμή δεν είναι σε επίπεδο που θα προκαλέσουν τη διακοπή της χρήσης εμβολίων».
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Γαλλία – Δημοτικές Εκλογές: Ο Εμανουέλ Γκρεγκουάρ νικητής στο Παρίσι
- Στίβος – Παγκόσμιο κλειστού: Έκτος ο Μίλτος Τεντόγλου
- Γερμανία: Νίκη του CDU στη Ρηνανία-Παλατινάτο – Προς κυβέρνηση “μεγάλου” συνασπισμού με το SPD
- Χ. Βουρλιώτης: Μέχρι και σε 1,037 τρισ. ευρώ ετησίως το ξέπλυμα χρήματος παγκοσμίως
- Du Zhu Piao: Η παραδοσιακή κινεζική τεχνική που έγινε εξωπραγματικό άθλημα (Vid)
- Aρχηγός ισραηλινού γεν. επιτελείου: Ο στρατός «θα εντείνει τις στοχευμένες χερσαίες επιχειρήσεις» στον Λίβανο
- Η Ρωσία επιχειρεί να εντείνει τις επιθετικές επιχειρήσεις, λέει ο Ζελένσκι
- Το νερό, μέγα διακύβευμα στον πόλεμο στην Μέση Ανατολή
- Ιράν: Οι σταθμοί ηλεκτρικής ενέργειας, νέος στόχος του πολέμου;
- Γερμανία: Νίκη του CDU δείχνουν τα πρώτα exit polls στη Ρηνανία-Παλατινάτο









