Ένα βάσανο που βρίσκει «λύση»: Πώς καθαρίζουμε τις μπάμιες;

Οι μπάμιες είναι ένα κλασικό καλοκαιρινό λαχανικό, που μας δίνει πολύ νόστιμα λαδερά. Το καθάρισμα τους όμως είναι πάντα ένα θέμα, καθώς αφήνουν αυτά τα ενοχλητικά «σάλια». Υπάρχει όμως τρόπος να τα αποφύγετε και μάλιστα, είναι εξαιρετικά απλός. Το μόνο που έχετε να κάνετε την επόμενη φορά που θέλετε να φτιάξετε μπάμιες, είναι να κόψετε […]

Οι μπάμιες είναι ένα κλασικό καλοκαιρινό λαχανικό, που μας δίνει πολύ νόστιμα λαδερά. Το καθάρισμα τους όμως είναι πάντα ένα θέμα, καθώς αφήνουν αυτά τα ενοχλητικά «σάλια».

Υπάρχει όμως τρόπος να τα αποφύγετε και μάλιστα, είναι εξαιρετικά απλός. Το μόνο που έχετε να κάνετε την επόμενη φορά που θέλετε να φτιάξετε μπάμιες, είναι να κόψετε προσεκτικά με κοφτερό μαχαίρι το επάνω μέρος από το κοτσάνι τους, προσέχοντας να μην κόψετε και τη βάση και εμφανιστούν τα σποράκια. Στη συνέχεια, τις βάζετε σε ταψί, ραντίζετε με ξίδι και τις αφήνετε για 2-3 ώρες στον ήλιο.

Εναλλακτικά, για όσους βρίσκονται σε πόλη και δεν θέλουν να εκθέσουν τις μπάμιες τους στο καυσαέριο, υπάρχει και η λύση του φούρνου. Θα βάλετε τις ραντισμένες με ξίδι μπάμιες να ψηθούν στο φούρνο, στους 150οC για 25-30 λεπτά.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί