Εμμηνόπαυση: 3 τρόφιμα που σας βοηθούν να μειώσετε το βάρος και να ανακουφιστείτε από τα συμπτώματα

Αυτό που ανησυχεί πολλές γυναίκες κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης είναι ότι αυξάνεται ο κίνδυνος του σωματικού βάρους και λίπους, ιδίως γύρω από την κοιλιά, ο οποίος μπορεί να επιδεινωθεί από τις ορμονικές αλλαγές.


Ωστόσο, η ενσωμάτωση κάποιων τροφών στη διατροφή μπορεί να σας βοηθήσει στη μείωση του βάρους και στην ανακούφιση των συμπτωμάτων, τα οποία σχετίζονται με την εμμηνόπαυση.

Τι πρέπει να τρώνε οι γυναίκες κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης:
Ψάρια πλούσια σε ωμέγα-3
Πράσινα φυλλώδη λαχανικά
Δημητριακά ολικής αλέσεως

  1. Ψάρια πλούσια σε ωμέγα-3
    Τα πλούσια σε ωμέγα-3 ψάρια, όπως ο σολομός, το σκουμπρί και οι σαρδέλες, παίζουν καθοριστικό ρόλο στην αντιμετώπιση των φλεγμονών και στον έλεγχο του σωματικού βάρους κατά την εμμηνόπαυση. Αυτά τα ψάρια είναι άφθονα σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, τα οποία διαθέτουν ισχυρές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, βελτιώνουν τον μεταβολισμό, μειώνουν το λίπος, βοηθούν την υγεία της καρδιάς καθώς και τη γνωστική λειτουργία.

  1. Πράσινα φυλλώδη λαχανικά
    Τα πράσινα φυλλώδη χόρτα, όπως το σπανάκι και το λάχανο, είναι χαμηλά σε θερμίδες και πλούσια σε φυτικές ίνες, πράγμα που τα καθιστά μια σπουδαία επιλογή για την προώθηση του κορεσμού και την διατήρηση ενός υγιούς βάρους.

Τα λαχανικά αυτά αποτελούν καλή πηγή θρεπτικών συστατικών και αντιοξειδωτικών, σταθεροποιούν τις ορμόνες και τα επιπέδα ινσουλίνης και είναι ιδιαίτερα ευεργετικά για τις γυναίκες στην εμμηνόπαυση.

  1. Δημητριακά ολικής αλέσεως
    Οι γυναίκες που στην εμμηνόπαυση τρώνε δημητριακά ολικής αλέσεως, όπως κινόα και καστανό ρύζι, σταθεροποιούν με αυτόν τον τρόπο τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, βοηθούν την υγεία του πεπτικού συστήματος και βελτιώνουν τον μεταβολισμό, πράγματα που είναι απαραίτητα για τη διαχείριση του βάρους κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης.

Ακόμη, η περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες στα δημητριακά ολικής αλέσεως βοηθά στη ρύθμιση των επιπέδων χοληστερόλης και στη βελτίωση της υγείας της καρδιάς, αντιμετωπίζοντας πρόσθετες ανησυχίες οι οποίες μπορεί να προκύψουν κατά τη διάρκεια αυτής της μεταβαλλόμενης φάσης.

(Με πληροφορίες από oloygeia.gr/ photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί