Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) αναμένεται παράλληλα να αποφανθεί για τις αναμνηστικές δόσεις των εμβολίων Pfizer και Moderna για τους ηλικιωμένους και τα ανοσοκατασταλμένα άτομα, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο υπεύθυνος της στρατηγικής για τα εμβόλια του ΕΜΑ, Μάρκο Καβαλέρι.
Η προστασία από την Covid-19 τείνει να μειώνεται εντός των μηνών που ακολουθούν τις πρώτες δόσεις, δήλωσε.
“Τα διαθέσιμα δεδομένα δείχνουν ότι η ανοσία που αποκτάται έναντι της Covid-19 με τις πρώτες δόσεις φθίνει με την πάροδο του χρόνου και η προστασία από τη λοίμωξη και τα συμπτώματά της μειώνεται σε διάφορα μέρη του κόσμου”, πρόσθεσε.
Κατά συνέπεια, ο ΕΜΑ εξετάζει επί του παρόντος το αίτημα της Pfizer για τη χρήση μιας τρίτης δόσης τουλάχιστον έξι μήνες μετά τη δεύτερη για τα άτομα άνω των 16 ετών.
“Το αποτέλεσμα αυτής της αξιολόγησης αναμένεται στις αρχές Οκτωβρίου, εκτός εάν απαιτούνται πρόσθετες πληροφορίες”, σύμφωνα με τον Καβαλέρι.
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Με ακόμα μία ιδρυτική χώρα των BRICS θέλει εμπορική συμφωνία ο Τραμπ
- Άντρας στις ΗΠΑ ντύθηκε…Ναζί και πήγε να μπει σε κλαμπ! Χαμός στο βίντεο
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Στη φυλακή και ο φερόμενος ως αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης- Στις 10 οι προφυλακίσεις
- Ασία: Το πρόγραμμα του Τραμπ μετά την Μαλαισία
- Ο Μεντβέντεφ έδωσε συγχαρητήρια για τη δοκιμή του πυραύλου Burevestnik
- Η Βενεζουέλα καταγγέλλει τις ΗΠΑ για «πρόκληση» για ξέσπασμα «πολέμου»
- «Αφεντικό» στην Αργεντινή ο αντισυμβατικός πρόεδρος Μιλέι – Κέρδισε κι άλλες εκλογές
- Η απόκοσμη «κοσμική σφαίρα» που εθεάθη πάνω από τη Μόσχα: «Μετεωρίτης ή κάτι άλλο;», video
- Τραμπ-Κιμ Γιονγκ Ουν: Θα γίνει συνάντηση των δύο ηγετών;
- Σαν σήμερα 27 Οκτωβρίου: Ποια τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας









