«Συναγερμός» στην Βρετανία: Όσοι έχουν σοβαρές αλλεργίες να μην κάνουν το εμβόλιο

Άρχισαν τα όργανα...Αλλεργικές αντιδράσεις σε δύο υγειονομικούς.

Οι βρετανικές Αρχές ανακοίνωσαν πως άνθρωποι με σοβαρό ιστορικό αλλεργικών αντιδράσεων δεν θα πρέπει να κάνουν για την ώρα το περιβόητο… εμβόλιο της Pfizer/BioNTech.

Όπως αναφέρουν oiπληροφορίες, δύο υγειονομικοί που έκαναν χθες το εμβόλιο, είχαν αλλεργικές αντιδράσεις. Και οι δύο είναι καλά στην υγεία τους και αναρρώνουν από το αλλεργικό σοκ.

H Ρυθμιστική Αρχή έδωσε προληπτικές συμβουλές στο NHS ότι όποιος έχει ιστορικό «σημαντικών» αλλεργικών αντιδράσεων σε φάρμακα, τρόφιμα ή εμβόλια, καλύτερα να μην κάνει το εμβόλιο της Pfizer.

Αυτό σημαίνει ότι οποιοσδήποτε είναι προγραμματισμένο να εμβολιαστεί σήμερα, θα ερωτηθεί για το ιστορικό αλλεργικών αντιδράσεων.

Οι μαζικοί εμβολιασμοί στην Βρετανία ξεκίνησαν με μία 90χρονη να γίνεται το πρώτο άτομο που κάνει το εμβόλιο της Pfizer εκτός του πλαισίου των δοκιμών και παροτρύνοντας τον κόσμο να ακολουθήσει το παράδειγμά της.

Ο καθηγητής Στίβεν Πόουις, Εθνικός Ιατρικός Διευθυντής για το NHS της Αγγλίας, ισχυρίστηκε ότι «πρόκειται για ένα αρκετά συχνό φαινόμενο με τα νέα εμβόλια» η εμφάνιση αλλεργιών. Ωστόσο, επιστήμονες διαμαρτύρονται πως δεν έχουν ακόμα επαρκείς πληροφορίες για το εμβόλιο, το οποίο εγκρίθηκε αστραπιαία και ουδείς μπορεί να γνωρίζει με βεβαιότητα ποιές παρενέργειες προκαλεί.

Η κυβέρνηση Μπόρις Τζόνσον έχει παραγγείλει 40 εκατομμύρια δόσεις από το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech, ωστόσο σε πρώτη φάση θα λάβει περίπου 800.000 τεμάχια – που αντιστοιχούν στον εμβολιασμό 400.000 ανθρώπων (δύο δόσεις).

Όσοι εμβολιάζονται θα λαμβάνουν πιστοποιητικό, το οποίο έχει μέγεθος όσο μία πιστωτική κάρτα. Σε αυτή θα αναγράφονται πληροφορίες σχετικά με τα στοιχεία ταυτότητας του πολίτη, τον τύπο εμβολίου που έκανε, τον αριθμό παρτίδας του εμβολίου και την ημερομηνία χορήγησής του – αυτά τα στοιχεία θα καταχωρίζονται στη βάση δεδομένων του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Αξιωματούχοι της κυβέρνησης επισήμαναν πως σε αυτή την φάση οι κάρτες δεν θα χρησιμοποιηθούν ως «διαβατήρια ανοσίας», ωστόσο δεν απέκλεισαν χώροι ψυχαγωγίας να χρησιμοποιήσουν αυτό το σύστημα ώστε να λειτουργήσουν τους επόμενους μήνες.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί