Έγινε κι αυτό! Χειρούργησε ασθενή που βρισκόταν σε άλλη… ήπειρο

Μια πρωτοποριακή χειρουργική επέμβαση σε ασθενή στο Πεκίνο πραγματοποίησε ένας χειρουργός o οποίος βρισκόταν στη Ρώμη

Παρόλο που τους χώριζαν πάνω από 8.000 χιλιόμετρα η επέμβαση κατέστη πραγματοποιήθηκε χάρη σε ένα ισχυρό δίκτυο 5G.

Δείτε τις δυνατότητες της απομακρυσμένης χειρουργικής (τηλεχειρουργικής)


Η τηλεχειρουργική μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε περιόδους πολέμου και πανδημιών

«Το μεγαλύτερο πρόβλημα με την απομακρυσμένη χειρουργική είναι η επικοινωνία, καθώς η επιτυχία εξαρτάται από την απρόσκοπτη επικοινωνία μεταξύ των μηχανημάτων. Σήμερα δεν είχαμε σχεδόν καμία καθυστέρηση και ήταν σχεδόν το ίδιο με μια συμβατική χειρουργική επέμβαση» δήλωσε ο επικεφαλής χειρουργός Zhang Xu.

Με επικεφαλής επιστήμονες από την Κινεζική Ακαδημία Επιστημών και το τμήμα ουρολογίας του Τρίτου Ιατρικού Κέντρου του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού (PLA), η ομάδα κατάφερε να αφαιρέσει μια κακοήθεια προστάτη από ασθενή με καρκίνο. Κατάφερε να εξαλείψει τον κίνδυνο σφάλματος ενημερώνοντας το σύστημα.

Ο Zhang δήλωσε πως η απομακρυσμένη χειρουργική (τηλεχειρουργική) ενσωματώνει νέες τεχνολογίες και ιδέες και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε δυσπρόσιτες περιοχές σε περιόδους πολέμου και πανδημιών.

Ο επόμενος στόχος τους είναι να φέρουν αυτό το νέο και βελτιωμένο σύστημα τηλεχειρουργικής στο στρατό. Μπορεί να μην είναι σε θέση να τους προσεγγίσουν φυσικά, αλλά μπορούν να στείλουν λεπτομερείς οδηγίες σε ένα ρομπότ που μπορεί να εκτελέσει μια διαδικασία τώρα που αυτή η ομάδα Κινέζων χειρουργών ότι μπορεί να γίνει χωρίς πρόβλημα.

(με πληροφορίες από ethnos. gr / photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί