Σεφταλιές με χοιρινό κρέας, όπου εντοπίστηκε σαλμονέλα, ανακαλεί από την αγορά ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων.
Συγκεκριμένα, ο ΕΦΕΤ και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Θεσσαλίας, κατά τη διενέργεια ελέγχων στο πλαίσιο του Προγράμματος «Επίσημος Έλεγχος Μικροβιολογικών Κριτηρίων Ασφάλειας Τροφίμων» έτους 2021, προέβη σε δειγματοληψία κατεψυγμένου παρασκευάσματος από κρέας εκτός πουλερικών που προορίζεται να καταναλωθεί μαγειρεμένο.
Στο προϊόν με την εμπορική ονομασία «FRESH FROZEN ΣΕΦΤΑΛΙΕΣ ΜΕ ΧΟΙΡΙΝΟ ΚΡΕΑΣ», με LOT 20219471, Ημ. Κατάψυξης: 05/03/2021 και Ανάλωση πριν από: 05/03/2022, που παράγεται και συσκευάζεται από την εταιρεία Χ. ΜΙΧΑ ΑΕΒΕ, διαπιστώθηκε η παρουσία του παθογόνου μικροοργανισμού SALMONELLA spp.
Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας του εν λόγω προϊόντος και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Παράλληλα, καλεί τους καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί το συγκεκριμένο προϊόν, να μην το καταναλώσουν.
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Συγχαρητήρια Μητσοτάκη – Ανδρουλάκη στην Εθνική Ομάδα Πόλο Γυναικών για το χάλκινο μετάλλιο
- Ευρωπαϊκό: Χάλκινα τα κορίτσια του πόλο! “Βούλιαξαν” τις Ιταλίδες με 15-8 – Δείτε εικόνες
- Νταβός: Οι διοργανωτές του Παγκόσμιου Φόρουμ ξεκινούν έρευνα για σχέσεις συμβούλου με τον Έπσταϊν
- Ο Τραμπ θέλει νέα Συνθήκη για τα πυρηνικά όπλα
- Θ. Κοντογεώργης: Η συνταγματική αναθεώρηση μας οδηγεί στον πυρήνα της δημοκρατίας μας
- Σαμοθράκη: Προβλήματα στο οδικό δίκτυο από την πολύωρη και συνεχιζόμενη βροχόπτωση
- Σφοδρή αντίδραση του πρεσβευτή των ΗΠΑ στη Βαρσοβία κατά του προέδρου της πολωνικής Βουλής
- Λιβύη: Η εισαγγελία διεξάγει έρευνα για τη δολοφονία του γιου του Καντάφι
- ΜΕΤΕΟ: Σε Ανδρίτσαινα και Στεμνίτσα το μεγαλύτερο ύψος βροχής σήμερα – ΧΑΡΤΗΣ
- Κίεβο και Μόσχα θα συνεχίσουν τις τριμερείς συνομιλίες τις επόμενες εβδομάδες, σύμφωνα με τους Ουκρανούς









