ΕΦΕΤ: Ανακαλείται καπνιστός σολομός και κουλουράκια κανέλας – “Προσοχή, μην καταναλωθούν”

Καπνιστό σολομό και κουλουράκια κανέλας αποσύρει άμεσα από την αγορά ο ΕΦΕΤ, όπως έγινε γνωστό το απόγευμα της Παρασκευής.


Ειδικότερα, μετά από ελέγχους στην Αθήνα, ο ΕΦΕΤ πήρε δείγμα από τρόφιμο με τα στοιχεία: «AURORA SALMON – Καπνιστός σολομός σε φέτες (smoked salmon)», με αριθμό παρτίδας L 211821 (27/05/21) και ημερομηνία ανάλωσης 26/07/21, βάρους 200 γρ., της εταιρίας «AURORA SALMON S. A.» με έδρα τον Πειραιά και διαπίστωσε πως το προϊόν είναι μη κανονικό – μη ασφαλές καθώς περιείχε ισταμίνη, πάνω από το επιτρεπτό όριο.

Έτσι, απαίτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας από την αγορά και καλεί τους καταναλωτές να προσέχουν.

Επίσης, στη Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, κατά τη διενέργεια ελέγχων πήρε δείγμα από δύο προϊόντα:

  • ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΚΑΝΕΛΑΣ, ΜΕ ΦΡΕΣΚΟ ΧΥΜΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ ΚΑΙ ΕΞΤΡΑ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ με την επωνυμία «ΟΙΚΟΣ ΑΔΑΜΑΝΤΙΝΑ», με ημερομηνία ελάχιστης διατηρησιμότητας 09-03-2022 και αριθμό παρτίδας Α.Π. 7159
  • ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΠΛΕΞΟΥΔΕΣ ΚΑΝΕΛΑΣ, με την επωνυμία «ΟΙΚΟΣ ΑΔΑΜΑΝΤΙΝΑ«, με ημερομηνία ελάχιστης διατηρησιμότητας 20-01-2022 και αριθμό παρτίδας Α.Π. 7135

Και τα δύο προϊόντα παράγονται από την εταιρεία ΑΔΑΜΑΝΤΙΝΑ ΙΚΕ που εδρεύει στη Γλυκόβρυση Λακωνίας και χαρακτηρίστηκαν μη κανονικά και μη ασφαλή ως προς τη σύνθεσή τους καθώς περιέχουν την ουσία «κουμαρίνη» παραπάνω από ανώτατο επιτρεπτό όριο και απαίτησε την άμεση ανάκλησής τους από την αγορά.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί