Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατέληξε σε συμφωνία με την BioNTech-Pfizer για την προμήθεια ακόμη τεσσάρων εκατομμυρίων δόσεων εμβολίων COVID-19 για τα κράτη μέλη τις επόμενες δύο εβδομάδες, αναφέρει ανακοίνωση της Επιτροπής.
Η Πρόεδρος της Επιτροπής Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν σημείωσε : «είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω σήμερα μια συμφωνία με την BioNTech-Pfizer, η οποία προσφέρει στα κράτη μέλη συνολικά τέσσερα εκατομμύρια δόσεις εμβολίων πριν από το τέλος Μαρτίου, οι οποίες θα παρασχεθούν επιπλέον των προγραμματισμένων παραδόσεων Αυτό θα βοηθήσει τα κράτη μέλη στις προσπάθειές τους να διατηρήσουν τον έλεγχο της διάδοσης νέων παραλλαγών».
Η Επιτροπή παρακολουθεί στενά την εξέλιξη της επιδημιολογικής κατάστασης στα κράτη μέλη. Παρά την τρέχουσα μείωση του αριθμού των θανάτων σε ολόκληρη την ΕΕ, λόγω του εμβολιασμού των ηλικιωμένων και των πιο ευάλωτων ατόμων, η Επιτροπή ανησυχεί για την ανάπτυξη μιας σειράς σημείων COVID-19 σε ολόκληρη την ΕΕ. Αυτό προκαλείται, ιδίως, από την εξάπλωση νέων παραλλαγών, οι οποίες είναι πιο μεταδοτικές. Το εμβόλιο BioNTech-Pfizer έχει αποδειχθεί εξαιρετικά αποτελεσματικό έναντι όλων των γνωστών επί του παρόντος παραλλαγών του ιού COVID-19.
Προκειμένου να υποστηρίξει τα κράτη μέλη στις προσπάθειές τους να ανταποκριθούν σε αυτές τις εξελίξεις, η Επιτροπή διαπραγματεύτηκε με την BioNTech-Pfizer τη δυνατότητα των κρατών μελών να παραγγείλουν συμπληρωματικές δόσεις εμβολίων. Η αύξηση των παραδόσεων το Μάρτιο είναι αποτέλεσμα της επιτυχούς επέκτασης των παραγωγικών ικανοτήτων στην Ευρώπη, η οποία ολοκληρώθηκε στα μέσα Φεβρουαρίου.
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Η πρόβλεψη διεθνών οίκων και του ΔΝΤ για την υπερχρεωμένη Ελλάδα
- Σαν σήμερα 29 Μαρτίου: Ποια τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας
- Ποιό είναι το νέο ν/σ που αλλάζει το διαδίκτυο στην Ελλάδα
- IQ 2026: Σε αυτή τη θέση…κατατάσσουν την Ελλάδα
- Σεισμός 4,3 Ρίχτερ ταρακούνησε την Κεφαλλονιά – Στη Σκάλα το επίκεντρο της δόνησης
- “Άρωμα Ελλάδας” στο NBA στο ημίχρονο των Μιλγουόκι Μπακς – ΒΙΝΤΕΟ
- Ερντογάν, Ζελένσκι και άλλοι: Όταν παγκόσμιοι ηγέτες νιώθουν… αμήχανα δίπλα στον Τραμπ, vid
- Αιτία σοβαρής ρήξης εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης;
- Ξημερώματα Κυριακής αλλάζει η ώρα και γυρίζουμε τα ρολόγια από τις 3 στις 4
- Κ. Μητσοτάκης: “Η Μαρινέλλα αφήνει την Ελλάδα πιο σιωπηλή αλλά και πιο πλούσια”









