Δημοσκόπηση «φωτιά» για τα εμβόλια: Πόσοι πιστεύουν πως συνδέονται με ανεξήγητους θανάτους

Διαβάστε…

Η πλειοψηφία των Αμερικανών φέρεται να πιστεύει ότι τα εμβόλια κατά του COVID συνδέονται με ανεξήγητους θανάτους , σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση.

Η έρευνα Rasmussen σε 1.133 Αμερικανούς ενήλικες διαπίστωσε ότι το 53% πιστεύει ότι οι λήψεις mRNA του COVID μπορεί να ευθύνονται για ανεξήγητους θανάτους σε ολόκληρη την χώρα.

Ένα ανησυχητικό 24% των ερωτηθέντων λέει επίσης ότι γνωρίζει κάποιον που έχει πεθάνει από το εμβόλιο.

Το 54% πιστεύει επίσης ότι υπάρχουν εύλογοι λόγοι για να ανησυχούμε για την ασφάλεια του εμβολίου.

Αντίθετα, μόνο το ένα τρίτο (33%) πιστεύει ότι οι Αμερικανοί που ανησυχούν για το προφίλ ασφάλειας του εμβολίου διαδίδουν «θεωρίες συνωμοσίας».

Τα ευρήματα μπορούν επίσης να αναλυθούν σε πολιτικό επίπεδο, με διπλάσιους Ρεπουμπλικάνους να τρέφουν υποψίες ότι το εμβόλιο κατά του COVID θα μπορούσε να ευθύνεται για ανεξήγητους θανάτους από τους Δημοκρατικούς.

«Διπλάσιοι Ρεπουμπλικάνοι (44%) απάντησαν ότι ήταν πολύ πιθανό τα εμβόλια Covid να ευθύνονται για ανεξήγητους θανάτους σε σύγκριση με τους Δημοκρατικούς (22%). Αντίθετα, το 22% των Δημοκρατικών πιστεύει ότι δεν είναι καθόλου πιθανό τα εμβόλια Covid να προκαλούν ανεξήγητους θανάτους, ενώ μόνο το 7% των Ρεπουμπλικανών συμμερίζεται αυτή την άποψη»,  ανέφερε η Daily Skeptic.

Θα ήταν ενδιαφέρον να γινόταν μια τέτοια δημοσκόπηση και στην Ελλάδα!

photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-EPA

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί