Πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία δύο επεμβάσεις για την αμιγώς διαδερμική αντικατάσταση μιτροειδούς βαλβίδας, σε ασθενείς με σοβαρή καρδιακή ανεπάρκεια.
Οι επεμβάσεις πραγματοποιήθηκαν από τον επεμβατικό καρδιολόγο Δρ. Βλάση Νινιό και την ομάδα του στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο διεθνούς ερευνητικού προγράμματος που αφορά την αντικατάσταση μιτροειδούς βαλβίδας σε ασθενείς υψηλού κινδύνου.
«Η βαλβίδα αυτή, είναι η πρώτη του είδους της που εμφυτεύεται και έχει το πλεονέκτημα ότι η επέμβαση γίνεται μέσα από τη μηριαία φλέβα, με μία ελάχιστη τομή στον μηρό, χωρίς κανονική καρδιοχειρουργική επέμβαση», δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, ο διευθυντής της Β’ Καρδιολογικής Κλινικής, στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης, Δρ. Βλάσης Νινιός.
«Έχουμε τη δυνατότητα να αντικαταστήσουμε τη βαλβίδα που έχει ανεπάρκεια, τοποθετώντας μία νέα, σε συγκεκριμένη θέση μέσα στην καρδιά. Αυτό γίνεται χωρίς να σταματήσει η καρδιά -όπως στα κλασικά χειρουργεία, χωρίς ο ασθενής να μπει σε εξωσωματική κυκλοφορία, χωρίς τομές στο στέρνο και ενώ κοιμάται ελαφρά», τόνισε.
Η επέμβαση, πρόσθεσε, είναι χαμηλού κινδύνου και οδηγεί άμεσα σε μεγάλη βελτίωση των ασθενών. «Πρακτικά μηδενίζεται η ανεπάρκεια της βαλβίδας, επιτρέποντας την ταχύτατη κινητοποίησή τους μετά την επέμβαση. Έχουν πλήρη ανάρρωση και βελτίωση στο πρόβλημα που αντιμετώπιζαν. Η αντικατάσταση της μιτροειδούς βαλβίδας σε ασθενείς με βεβαρημένο ιστορικό, είναι μία πρόκληση, γιατί συνήθως έχουν συννοσηρότητες και δεν μπορούν να χειρουργηθούν», υπογράμμισε.
Από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, Δρ. Βασίλης Αποστολόπουλος, ανακοινώνοντας την μεγάλη ιατρική επιτυχία, τόνισε: «Η υλοποίηση σημαντικών καινοτομικών προγραμμάτων επιβεβαιώνει το υψηλό επίπεδο που έχουν κατακτήσει οι επιστήμονες κύρους που εργάζονται μαζί μας στο Ιατρικό Αθηνών. Είμαστε υπερήφανοι γιατί οι Έλληνες ασθενείς έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες εφάμιλλες των καλύτερων νοσοκομείων του αναπτυγμένου κόσμου. Συνεχίζουμε την προσπάθεια παραμένοντας στην πρώτη γραμμή εφαρμογής καινοτομικών προγραμμάτων προς όφελος των ασθενών και της κοινωνίας».
Ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου Χρήστος Αποστολόπουλος, επεσήμανε ότι το Ιατρικό Αθηνών συνεχίζει την αναπτυξιακή πορεία, παρά τις προκλήσεις της συγκυρίας. «Το πρότυπο λειτουργίας του Ιατρικού εμφανίζει μεγάλη αντοχή και διάρκεια» πρόσθεσε, «επειδή λειτουργούμε με μακροπρόθεσμη οπτική. Προσφέρουμε ένα διαφορετικό μοντέλο υπηρεσιών υγείας με επίκεντρο τον άνθρωπο, τις ανάγκες των ασθενών αλλά και με συνεχή αναβάθμιση των καινοτομιών που εφαρμόζουμε».
photo eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Θεσσαλονίκη: Κακουργηματική δίωξη στον 18χρονο που κατηγορείται για αρπαγή ανηλίκου και ληστεία
- Δ. Μιχαηλίδου: «Για πρώτη φορά στα δημοτικά της Αίγινας σχολικά γεύματα για όλους τους μαθητές»
- Δεν αστειεύονται οι Κινέζοι: Αυτά είναι τα άρματα μάχης νέας γενιάς, video
- Θερινές εκπτώσεις: Πτώση τζίρου από 20% έως 50% – Άμεσα μέτρα ζητάει ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών
- Νέα σημαντική επιτυχία των Ρώσων στο μέτωπο
- Σύνοδος ΟΗΕ: Ποιούς θα συναντήσει ο ΥΠΕΞ, Γεραπετρίτης
- Ατύχημα για τον Τομ Χόλαντ – Έπαθε διάσειση στα γυρίσματα της ταινίας «Spider-Man: No Way Home»
- Σχεδόν το 80% των χωρών μελών του ΟΗΕ αναγνωρίζουν πλέον το παλαιστινιακό κράτος
- Ο ηθοποιός που ήταν ένας από τους διάσημους έρωτες της Νταϊάνα – Η ταινία που δεν έγινε
- Η Μελίσα ΜακΚάρθι σε διπλό ρόλο για την ταινία «Miss Nelson Is Missing» του Netflix
Κύρια Θέματα


















ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί

ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ

ΘΕΡΙΝΕΣ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΔΥΠΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΚΑΙΡΟΣ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΓΙΟΡΤΗ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

συμβουλιο της επικρατείας
