Διάδρομος στο σπίτι: Πώς να αποφύγετε τα πιο συνηθισμένα λάθη

Θυμηθείτε ότι ακόμη και πριν ανέβετε στο διάδρομο θα χρειαστεί να αφιερώσετε λίγο χρόνο να ζεστάνετε σωστά τους μυς σας

Τα πιο συνηθισμένα λάθη και πώς να τα αποφύγετε

Κρατιέστε από τον διάδρομο
Αυτό είναι ένα απίστευτα κοινό λάθος που κάνουμε ειδικά όταν περπατάμε ή βάζουμε κλίση. Τα οφέλη από το περπάτημα ή το τρέξιμο σε ανηφόρα προέρχονται από την καύση περισσότερων θερμίδων, επειδή πρέπει να «κουβαλήσετε» το σωματικό σας βάρος σε κλίση.

Παρόλο που μπορεί να σας βγαίνει αυθόρμητα, προσπαθήστε να μην πιάνεστε από τον διάδρομο για να καταφέρετε να ενεργοποιήσετε τους μυς και να επωφεληθείτε πλήρως από την προπόνησή σας.

Κοιτάζετε κάτω
Ένα άλλο συνηθισμένο λάθος είναι να κοιτάτε κάτω καθώς περπατάτε ή τρέχετε στον διάδρομό σας. Αυτό είναι κάτι που μπορεί να κάνετε υποσυνείδητα ή όταν αισθάνεστε λίγο εκτός ισορροπίας.

Το να κοιτάζετε κάτω όμως θα χαλάσει τη στάση σας και θα ασκήσει πίεση στο λαιμό και τους ώμους σας. αυξάνοντας τις πιθανότητες να κρατηθείτε τελικά από τον διάδρομο.

Δεν χρησιμοποιείτε τα χέρια σας
Ακόμα ένα πρόβλημα προκύπτει όταν κρατιέστε από τον διάδρομο: Δεν χρησιμοποιείτε τα χέρια σας όπως κάνετε φυσικά ενώ περπατάτε ή τρέχετε, με την ταλάντευση αυτή να είναι απαραίτητη για μια καλή προπόνηση, καθώς μειώνει την ενέργεια που σπαταλάτε “σπρώχνοντας” το σώμα σας προς τα εμπρός.

Η αιώρηση των χεριών ενισχύει την κινητικότητα του κάτω μέρους του σώματός σας, έτσι ώστε τα πόδια σας να κινούνται πιο δυναμικά, με λιγότερη πίεση.

Φοράτε τα λάθος παπούτσια
Ο κατάλληλος εξοπλισμός είναι απαραίτητος για την μέγιστη απόδοση αλλά και την ασφάλειά μας όσο γυμναζόμαστε, είτε περπατάμε είτε τρέχουμε στον διάδρομο. Το σωστό ζευγάρι παπούτσια θα σας βοηθήσει να αποφύγετε έναν πιθανό πόνο στο ισχίο, το γόνατο ή και την μέση σας. Χωρίς τους πόνους θα έχετε επίσης καλύτερη απόδοση, αφού θα μπορείτε να διανύσετε μεγαλύτερη απόσταση σε πιο έντονο ρυθμό.

(με πληροφορίες από healthstories. gr / photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί