ακούγοντας τους αριθμούς και αυτά που περιγράφουν καθηγητές και συνάδελφοι μου φαίνεται πως η Θεσσαλονίκη δεν απέχει πολύ από σκηνές που είδαμε στην Ιταλία», επιβεβαίωσε μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο καθηγητής Γενετικής στο πανεπιστήμιο της Γενεύης Μανώλης Δερμιτζάκης.
Επειδή τα μέτρα που θα είχαν κάποια επίπτωση για την κάμψη της πανδημίας δεν πάρθηκαν την σωστή στιγμή αλλά λίγο αργά, η καραντίνα είναι 3 εβδομάδες και καθώς θα δούμε τα αποτελέσματα των μέτρων στα κρούσματα στις 2 εβδομάδες, το τελείωμα της καραντίνας δεν θα μας βρει με το μίνιμουμ τον κρουσμάτων, εξήγησε ο καθηγητής προσθέτοντας πως θα φανεί στην πορεία το αν θα χρειαστούμε επέκταση στο lockdown.
Αναλυτικότερα, όπως εξήγησε, καθώς καθυστερούμε να δούμε διαφορά και στους νεκρούς και στις διασωληνώσεις, τουλάχιστον 3-4 εβδομάδες αυτό σημαίνει πως ακόμα κι αν αρχίσουν να λειτουργούν τα μέτρα όσον αφορά τους ρυθμούς μετάδοσης του ιού, θα συνεχίσουν να ανεβαίνουν αυτοί οι αριθμοί.
“Οι επόμενες 2-3 εβδομάδες δεν θα είναι καλές, θα χειροτερεύει η κατάσταση.’ είπε.
Σύμφωνα με τον καθηγητή, οποιαδήποτε μορφή πορείας, συγκέντρωσης αυτή τη στιγμή, για οποιονδήποτε λόγο κι από οποιαδήποτε ομάδα, πιστεύω ότι αυτή τη στιγμή είναι εγκληματική, τόνισε, τόνισε επαναλαμβάνοντας όπως είπε χαρακτηριστικά την θέση του καθηγητή Εξαδάκτυλου ο καθηγητής Μανώλης Δερμιτζάκης στον ΣΚΑΙ, με αφορμή την πορεία για το Πολυτεχνείο που ετοιμάζει η ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης.
Όπως πρόσθεσε, εκτιμά πως σε επίπεδο πολιτείας, μια τέτοια κίνηση θα πρέπει να τιμωρηθεί με τεράστιο πρόστιμο και έχει πολύ περισσότερες ποινικές ευθύνες.
(skai – φωτο:eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Σε εξέλιξη έρευνα του «ελληνικού FBI» στο σπίτι και το γραφείο του προέδρου της ΓΣΕΕ
- Άρχισαν να εκλείπουν τα καύσιμα σε περιοχές της Αυστραλίας για το Σ/Κ του Καθολικού Πάσχα
- Στις 12.30 η κυβέρνηση ανακοινώνει ανασχηματισμό
- Xάκερς έκλεψαν τους κωδικούς ασφαλείας των μουσείων «Ουφίτσι» της Φλωρεντίας
- Ένας “έρωτας” γεννήθηκε! Το viral βίντεο του διαδικτύου με…κατσαρίδες σε στυλ Τιτανικός
- Φορτηγό πλοίο διέσχισε το Στενό του Ορμούζ με σήμα πλοήγησης «γαλλικής ιδιοκτησίας»
- Η νέα ψηφιακή εποχή στα ελληνικά σχολεία – Τι αποφασίστηκε
- Δάσκαλος μετατρέπει τον στατικό ηλεκτρισμό σε ένα αξέχαστο μάθημα! vid
- H Μέριλ Στριπ θα πρωταγωνιστήσει σε αυτή τη νέα σειρά του Netflix
- Έφθασαν στη Βουλή οι δύο δικογραφίες για τον ΟΠΕΚΕΠΕ – Ζητείται η άρση ασυλίας 11 βουλευτών









