Το ήπαρ μας λειτουργεί σαν ασπίδα ενάντια στις τοξικές ουσίες. Είναι ένα φίλτρο που απομακρύνει καθημερινά τα απόβλητα από τον οργανισμό. Φανταστείτε το σαν ένα μεγάλο εργοστάσιο που πρέπει να δουλεύει διαρκώς.
Το ήπαρ είναι το όργανο με την υψηλότερη θερμοκρασία στο σώμα. Βρίσκεται τουλάχιστον έναν βαθμό Κελσίου επάνω από τη θερμοκρασία του πρωκτού. Αυτή η ζέστη είναι απαραίτητη για να μπορεί να εξουδετερώνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις τοξίνες που απορροφάμε καθημερινά.
Η τοποθέτηση μιας ζεστής θερμοφόρας στους 40°C, στην περιοχή όπου βρίσκεται το ήπαρ και η χοληδόχος κύστη θα κάνει ακόμα πιο ιδανικές τις συνθήκες ώστε το πρώτο να μπορέσει να φέρει σε πέρας τη διαδικασία της αποτοξίνωσης.
Η θερμοκρασία βοηθά στην καταπολέμηση των παθογόνων, δημιουργώντας τις ιδανικές συνθήκες για το ανοσοποιητικό σύστημα. Γι’ αυτό και σε περιπτώσεις μόλυνσης η θερμοκρασία του σώματος αυξάνεται: για να μπορέσει ο οργανισμός να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τις μικροβιακές επιθέσεις.
Η ζέστη στην περιοχή της χοληδόχου κύστης ενισχύει τη σύσπασή της και βοηθά στην απομάκρυνση της χολής. Αυτό επιταχύνει την ανακούφιση από τους πόνους καθώς βοηθάει το έντερο να αδειάσει από τα αέρια και τα κόπρανα.
Καταλαβαίνουμε λοιπόν πού έγκειται η διπλή δράση της θερμοφόρας στο ευερέθιστο έντερο και τους κολικούς.
Το μπλοκάρισμα των υποδοχέων που «διαβάζουν» τον πόνο, η δράση της εκκένωσης της χοληδόχου καθώς και η ανακούφιση από τους κολικούς είναι κάποια από τα οφέλη της χρήσης της θερμοφόρας που οδηγούν με τη σειρά τους στην απόκτηση επίπεδης κοιλιάς. Να, λοιπόν, ένας ακόμα λόγος να τη χρησιμοποιήσετε.
(Ygeiamou – φωτο:screenshot)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Λάρισα: Παραμένουν στο μπλόκο της Νίκαιας οι αγρότες – Αποκλεισμός των σηράγγων στα Τέμπη αύριο
- Κάποια πράγματα δεν αλλάζουν: Αυτό το σχέδιο ανακοίνωσαν οι ΗΠΑ για την Βενεζουέλα
- Κυβερνητικές εξαγγελίες: Συνάντηση με τον πρωθυπουργό ζήτησαν με επιστολή τους αγρότες από 14 μπλόκα
- Taste Atlas: Τα 6 ελληνικά γλυκά που βρίσκονται στα 100 καλύτερα του 2026 – “Βασιλιάς” τα μελομακάρονα
- Οι ΗΠΑ εξετάζουν ενδεχόμενη αγορά της Γροιλανδίας
- Η Ευρώπη στον πάγο: Εκατοντάδες πτήσεις ακυρώθηκαν, έκλεισαν σχολεία – Στους -24 βαθμούς η Αυστρία
- ΣΥΡΙΖΑ: «Κούφια» λόγια και «ανέξοδες» υποσχέσεις από την κυβέρνηση Μητσοτάκη για τους αγρότες
- Η πρόεδρος του Μεξικού λέει ότι η χώρα της εξελίσσεται σε σημαντικό προμηθευτή πετρελαίου για την Κούβα
- Προκαταρκτική εξέταση για τη δήλωση Γιάνη Βαρουφάκη περί χρήσης ναρκωτικών
- Χαλκιδική: Συμβολικός δίωρος αποκλεισμός από αγρότες και κτηνοτρόφους στη Νέα Τρίγλια









