Μπορεί η ρεφλεξολογία να βοηθήσει με το στρες;

Πολλά προβλήματα και διαταραχές έχουν να κάνουν με το στρες.

Το νευρικό μας σύστημα είναι μια πολύ ισορροπημένη δομή και το στρες κατά κάποιο τρόπο το απορρυθμίζει. Κάποιες από τις πιο γνωστές συνέπειες του στρες είναι διάφορες αλλεργίες, η δυσκοιλιότητα, η κατάθλιψη, η υπέρταση, οι ημικρανίες και τα έλκη. Το στρες, επίσης, κάνει τα αιμοφόρα αγγεία να συστέλλονται, ελαττώνοντας το οξυγόνο και τα θρεπτικά συστατικά που φτάνουν στα ζωτικά μας όργανα.

Οι σωματικές και πνευματικές αλλαγές που συμβαίνουν στο σώμα κατά τη διάρκεια μιας θεραπείας με ρεφλεξολογία ενισχύουν την ισορροπία του οργανισμού, με θετικά αποτελέσματα. Πιο συγκεκριμένα…

Η θεραπεία με ρεφλεξολογία χαλαρώνει το μυϊκό σύστημα, επιτρέποντας και στα αιμοφόρα αγγεία να χαλαρώσουν. Αυτό οδηγεί σε καλύτερη κυκλοφορία του οξυγόνου και των θρεπτικών συστατικών στα όργανά μας.
Επιπλέον, βοηθάει το λεμφικό σύστημα να λειτουργεί πιο αποτελεσματικά.
Το σώμα χαλαρώνει, βοηθώντας μας να παίρνουμε πιο βαθιές αναπνοές, με συνέπεια να μεταφέρεται ακόμα περισσότερο οξυγόνο στα κύτταρά μας.
Επίσης, η θεραπεία με ρεφλεξολογία είναι πολύ καλή για το ενδοκρινικό σύστημα, που είναι υπεύθυνο για την διατήρηση της ομοιόστασης.
Απομακρύνει τα μπλοκαρίσματα στην ενέργεια που βρίσκεται στο σώμα και πολλές φορές θα γεμίσει ξανά με ενέργεια ένα άτομο που πάσχει από στρες.
Η ρεφλεξολογία δεν είναι μια μέθοδος για να δούμε γρήγορα, βραχύβια αποτελέσματα, αλλά προωθεί τις θετικές αλλαγές στον τρόπο ζωής.
Όσο πιο συχνά ένας ασθενής δέχεται θεραπεία με ρεφλεξολογία, τόσο περισσότερο βελτιώνονται τα θετικά αποτελέσματα.
Το να χαλαρώνουμε το σώμα μας με ρεφλεξολογία είναι πολύ καλό συμπλήρωμα για κάθε άλλη θεραπευτική διαδικασία, καθώς και για την ψυχική μας υγεία.
Μέσα από έρευνες, ανακαλύφθηκε πως η ρεφλεξολογία μπορεί να έχει θετικά αποτελέσματα και για ασθενείς που πάσχουν από πόνο στις αρθρώσεις και έντονους πονοκέφαλους.
Επιπλέον, μελετήθηκε κατά πόσο η ρεφλεξολογία μπορούσε να ανακουφίσει από τους πόνους ασθενών που βρίσκονταν σε τελικό στάδιο καρκίνου. Τα αποτελέσματα έδειξαν πως όχι μόνο υπήρχαν θετικά αποτελέσματα στον πόνο, αλλά πως η θεραπεία πρόσφερε καλύτερη ποιότητα ζωής στους ασθενείς.

(iatronet)

Tο el.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο κάτω από  το άρθρο, μόνο από όσους και όσες έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία DISQUS. Ο καθένας και η κάθε μία έχουν το δικαίωμα να εκφράζουν ελεύθερα τις απόψεις τους. Αυτό όμως  δεν σημαίνει ότι το el.gr υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Επίσης ξεκάθαρα θα διαγράφουμε  συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια αμέσως μόλις τα εντοπίσουμε  ή αμέσως μόλις μας καταγγελθούν. Ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το el.gr δεν φέρει καμία νομική ή άλλη ευθύνη, αφού στο διαδίκτυο ανωνυμία δεν υπάρχει.