COVID και εμβόλια: «Ψεύτικοι αριθμοί θανάτων» – Έτσι παραποίησαν την αλήθεια, λένε οι Ρώσοι

Διαβάστε το ρεπορτάζ

Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, 15 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως έχουν πεθάνει από τον COVID-19. Αυτή η πληροφορία διαδόθηκε πρόσφατα από τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης. Το αφεντικό του ΠΟΥ είχε προηγουμένως μιλήσει ακόμη και για 20 εκατομμύρια θανάτους από κορωνοϊό. Και τα δύο είναι λάθος, σύμφωνα με εκτιμήσεις.

Γράφει το γερμανόφωνο Russia Today:

Πόσα θύματα είχε στην πραγματικότητα η καταστροφική διαχείριση της πανδημίας και ο μαζικός εμβολιασμός; Οι πολιτικοί, οι θεσμικοί και οι επικεφαλής των μέσων ενημέρωσης προφανώς δεν ενδιαφέρονται να μάθουν. 

(…)

Το Γερμανικό Πρακτορείο Τύπου ( dpa ) διέδωσε πρόσφατα την είδηση ​​ότι «περίπου 15 εκατομμύρια θάνατοι από COVID-19» αναφέρθηκαν παγκοσμίως τα δύο πρώτα χρόνια της πανδημίας. Αυτό αναφέρθηκε στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ). Πολλά μέσα ενημέρωσης, συμπεριλαμβανομένης της Deutschlandfunk και της Frankfurter Allgemeine Zeitung ( FAZ), υιοθέτησαν τα νούμερα αυτά χωρίς έλεγχο – και έτσι διέδωσαν για άλλη μια φορά παραπληροφόρηση.

Λίγο καιρό πριν, τα μέσα ενημέρωσης έκαναν λόγο για 20 εκατομμύρια θανάτους από τον COVID-19. Ο επικεφαλής του ΠΟΥ Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους ανακοίνωσε αυτόν τον αριθμό αφού ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κήρυξε την κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την πανδημία στις αρχές Μαΐου. Το διέδωσαν και τα ειδησεογραφικά πρακτορεία και σχεδόν όλα τα γερμανικά μέσα από το ZDF μέχρι το ntv υιοθέτησαν την πληροφορία χωρίς περαιτέρω έρευνα.

Γιατί αν οι δημοσιογράφοι είχαν κάνει την δική τους έρευνα, θα μπορούσαν εύκολα να ανακαλύψουν ότι δεν πρόκειται μόνο για αμφισβητούμενες εκτιμήσεις, αλλά και ότι δεν γίνεται διάκριση ως προς το τι προκάλεσε τον θάνατο κάποιου. Πολλές αλυσίδες εφοδιασμού κατέρρευσαν ως αποτέλεσμα των μέτρων, η ανέχεια, η πείνα και η ανεργία έλαβαν δραματικές διαστάσεις, ειδικά στις φτωχότερες χώρες. Συνεπώς, τόσο ο αριθμός των θανάτων που προκλήθηκαν από τα προαναφερθέντα όσο και ο άγνωστος αριθμός θανάτων από εμβόλια περιλαμβάνονται σε αυτές τις εκτιμήσεις.

Αυτοί οι θάνατοι κρύβονται στην έκθεση του ΠΟΥ για τις παγκόσμιες στατιστικές υγείας , στην οποία αναφέρεται το dpa, και απαιτείται προσεχτική ανάγνωση για να τους εντοπίσει κάποιος. Η έκθεση κάνει λόγο για 14,83 εκατομμύρια «θύματα πανδημίας». Ο αριθμός προέρχεται από ένα άρθρο στο περιοδικό Nature που δημοσιεύτηκε τον Δεκέμβριο του 2022 με τίτλο «εκτίμηση του ΠΟΥ για την υπερβολική θνησιμότητα που σχετίζεται με την πανδημία COVID-19».

Ωστόσο, οι ίδιοι οι συγγραφείς παραδέχονται ότι δεν έκαναν διάκριση μεταξύ των πραγματικών θυμάτων της νόσου, των θυμάτων τ ν μέτρων και των θυμάτων των μαζικών εμβολιασμών. Αλλά τα κορυφαία μέσα ενημέρωσης δεν λένε λέξη για αυτό. 

 Ανακριβή στοιχεία, πολλές υποθέσεις

Πρώτα απ ‘όλα, οι ερευνητές αναφέρουν στο άρθρο τους ότι υπάρχουν 5,4 εκατομμύρια αναφερόμενα θύματα της νόσου παγκοσμίως. Όμως, όπως είναι γνωστό, τα στατιστικά στοιχεία από τα οποία προήλθε ο αριθμός δεν έκαναν ποτέ διαφοροποίηση μεταξύ αυτών που πέθαναν από ή «με» τον κορωνοϊό. Η τελευταία κατηγορία περιλαμβάνει όλους τους ανθρώπους που κατά λάθος βρέθηκαν θετικοί τις εβδομάδες πριν από το θάνατό τους, αλλά που θα μπορούσαν να έχουν πεθάνει από οποιαδήποτε πιθανή αιτία.

(…)

Ούτε 15 εκατομμύρια ούτε, όπως ισχυρίζονταν προηγουμένως, 20 εκατομμύρια άνθρωποι πέθαναν από τον COVID-19 παγκοσμίως. Λόγω της άθλιας, εν μέρει ψευδοεπιστημονικής συλλογής δεδομένων, κανείς δεν μπορεί να πει πόσοι άνθρωποι έπεσαν πραγματικά θύματα του ιού. Ο επικεφαλής του ΠΟΥ βγάζει δημοσίως ψεύτικους αριθμούς και αποφεύγει μια λεπτομερή ανάλυση διαχωρισμού των θανάτων.

Τα ειδησεογραφικά πρακτορεία δεν ελέγχουν τις πηγές, παραποιούν τις υπάρχουσες πληροφορίες και συνεχίζουν να παράγουν λανθασμένους τίτλους με επιπόλαια διογκωμένα στοιχεία για τα θύματα του COVID.

Αυτοί οι τίτλοι των πρακτορείων υιοθετούνται με την σειρά τους από τα κορυφαία γερμανικά μέσα ενημέρωσης, συμπεριλαμβανομένων των δημόσιων ραδιοτηλεοπτικών φορέων, εντελώς ανεξέλεγκτα χωρίς καμία δική τους έρευνα, διαδίδοντας παραπλανητικούς ισχυρισμούς και ψευδείς πληροφορίες με την ετικέτα της «ποιοτικής δημοσιογραφίας», όπως έκαναν κατά την περίοδο του κορωνοϊού. Αυτή δεν είναι απλώς μια άθλια δημοσιογραφία, είναι προπαγάνδα.

photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-AFP / POOL

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί