Η αμερικανική φαρμακοβιομηχανία Pfizer εμφάνισε συνολικά έσοδα 25,7 δισεκατομμύρια δολάρια από πωλήσεις προϊόντων της κατά το πρώτο τρίμηνο του 2022, παρουσιάζοντας μεγάλη αύξηση 77% έναντι του πρώτου τριμήνου του 2021.
Τα καθαρά κέρδη του πρώτου φετινού τριμήνου διαμορφώθηκαν σε 7,9 δισεκατομμύρια δολάρια, με αύξηση 61% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.
Τα περισσότερα έσοδα α’ τριμήνου της Pfizer (13,2 δισ. δολ.) προήλθαν από το εμβόλιο της κατά της Covid-19 που ανέπτυξε σε συνεργασία με τη γερμανική BioNTech, χάρη στη διενέργεια ενισχυτικών δόσεων σε πολλές χώρες αλλά και σε παιδιά άνω των πέντε ετών, καθώς και από το νέο χάπι της Paxlovid κατά του κορωνοϊού (πωλήσεις 1,5 δισ. δολ.), σύμφωνα με τη βρετανική “Γκάρντιαν” και το Γαλλικό Πρακτορείο.
Τα έσοδα της εταιρείας είχαν διπλασιαστεί το 2021 φθάνοντας τα 81,3 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ για φέτος η Pfizer αναμένει πωλήσεις ρεκόρ ύψους 98 έως 102 δισ. δολ., με τις μισές περίπου να αφορούν την Covid-19 (εμβόλια 32 δισ. δολ. και χάπι 22 δισ. δολ.).Η εταιρεία έχει διαθέσει περίπου 3,4 δισεκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της σε 179 χώρες.
photo vid scr
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Τουρκία: Άλμα 2% στην τιμή του χρυσού
- Πρύτανης ΔΙΠΑΕ: Καμιά συνάντηση για δημιουργία χώρων ΔΕΘ – Master plan για φοιτητικές εστίες στη Σίνδο
- Ο Ζελένσκι εξέφρασε το… παράπονό του: «Τώρα όλοι κοιτούν προς τη Μ. Ανατολή», vid
- Ήθελε να το παίξει…Μπάτμαν! ΒΙΝΤΕΟ
- Αναστέλλονται προσωρινά οι διελεύσεις στα σύνορα Τουρκίας – Ιράν – Κανονικά το εμπόριο
- «Πόλεμος» και για τις τιμές στα πρατήρια – Ξεκινούν μαζικοί έλεγχοι – Σενάρια για «light» ανατιμήσεις
- Αυτά τα μωρά στην Νέα Υόρκη έγιναν viral: Γεννήθηκαν την ίδια μέρα – Δείτε την διαφορά!
- Τουλάχιστον 10 νεκροί στη Βηρυττό, λένε πηγές – Εγκαταλείπουν την περιοχή οι κάτοικοι (Vid)
- Ισραήλ: Τα πλήγματα στον Λίβανο μπορεί να διαρκέσουν πολλές ημέρες
- Ουρές στην Τούμπα για την νέα επετειακή φανέλα των 100 χρόνων του ΠΑΟΚ! ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ









