• Αρχική
  • Άρθρα
  • Χάιντεν Χερστ: Κανένας δεν πρέπει να φοβάται να μιλήσει για την κατάθλιψη

Χάιντεν Χερστ: Κανένας δεν πρέπει να φοβάται να μιλήσει για την κατάθλιψη

Και οι άντρες υποφέρουν από την κατάθλιψη κι έχουν κι αυτοί δικαίωμα να μη φοβούνται να το πουν.

Στο πλαίσιο αυτό ο παίκτης της «Atlanta Falcons» Χάιντεν Χερστ (Hayden Hurst) θέλει να βεβαιωθεί ότι κανένας άνθρωπος δεν φοβάται να ζητήσει τη βοήθεια που χρειάζεται εάν δίνει τον αγώνα για την ψυχική υγεία του.

Ο παίκτης του αμερικανικού ποδοσφαίρου εμφανίστηκε στο νέο επεισόδιο της εκπομπής «Red Table Talk» στο Facebook Watch, και συνομίλησε με την Τζάντα Πίνκετ Σμιθ (Jada Pinkett Smith), την Γουίλοου Σμιθ (Willow Smith) και την Αντρίνε Μπάνφιλντ-Νόρις (Adrienne Banfield-Norris) για το δικό του ταξίδι με την κατάθλιψη.

«Υπάρχει αυτή η περσόνα του παίκτη του NFL και είναι σχεδόν σαν ρομπότ. Εμφανίζεσαι μόνο τις Κυριακές και είσαι αυτό το μεγάλο φυσικό πρόσωπο», λέει ο Χερστ και συνεχίζει: «Νομίζω ότι είναι πιο αντρίκειο να ζητήσω βοήθεια και να πω: “Γεια, έχω πρόβλημα και χρειάζομαι βοήθεια εδώ”».

Ο Χερστ στο παρελθόν αποκάλυψε σε ένα βίντεο που μοιράστηκε στο NFL ότι ξεκίνησε να αγωνίζεται για την ψυχική του υγεία, ενώ έπαιζε για μια μικρή ομάδα μπέιζμπολ .

Μάλιστα το 2016 αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει. «Σε αυτό το σημείο, ήθελα να το ανακοινώσω. Το πολεμούσα για τόσο καιρό και απλά ήθελα να τελειώσει», εξήγησε.

Αφού τα αποκάλυψε όλα στην οικογένειά του αποφάσισε να αξιοποιήσει στο έπακρο τη δεύτερη ευκαιρία που του δόθηκε και να αφιερωθεί ολοκληρωτικά στο ποδόσφαιρο.

amna/ photo video screenshot