Αυτές οι 8 συνήθειες σας κάνουν δυστυχισμένους αθόρυβα

Έχουν παρατηρηθεί 8 συνήθειες οι οποίες οδηγούν τους ανθρώπους στη δυστυχία, παρά τις καθημερινές τους προσπάθειες να νιώσουν ευτυχισμένοι.


Οι 8 ασυναίσθητες συνήθειες που εμποδίζουν τους ανθρώπους να νιώσουν ευτυχισμένοι
Πέφτουν με τα μούτρα στη δουλειά
Θέλουν πάντα περισσότερα
Περνούν πολύ χρόνο στο διαδίκτυο
Προσπαθούν να εντυπωσιάσουν τους άλλους
Περνούν χρόνο με τοξικούς ανθρώπους
Είναι αναβλητικοί
Προσπαθούν να κάνουν τα πάντα για όλους
Ανησυχούν υπερβολικά


Πέφτουν με τα μούτρα στη δουλειά

Μπορεί, αν έχετε το μυαλό σας συνεχώς στη δουλειά να θεωρείτε ότι γίνεστε πιο παραγωγικοί όμως, στην πραγματικότητα, βλάπτετε την ψυχική και τη σωματική σας υγεία, οδηγούμενοι σε εξουθένωση. Η καθημερινότητά σας καλό είναι να ξεκινά με ηρεμία, με μία βόλτα στη φύση, με σωματική άσκηση ή με ευχάριστη παρέα.

Θέλουν πάντα περισσότερα
Όσο ζητάμε να έχουμε ή να κάνουμε περισσότερα, τόσο λιγότερο βιώνουμε συναισθήματα ευτυχίας. Παράλληλα, το να επιδιώκουμε συνεχώς όλο και περισσότερα, δημιουργεί αισθήματα απογοήτευσης και απελπισίας, ζήλιας και αρνητικών συναισθημάτων γενικότερα. Πρέπει όμως να συνειδητοποιήσουμε ότι η επιθυμία μας για περισσότερα, είναι μία πλάνη, αφού πάντα κάτι θα λείπει.

Περνούν πολύ χρόνο στο διαδίκτυο
Η χρήση του διαδικτύου μας βάζει στην παγίδα της σύγκρισης και του ανταγωνισμού, ενώ σταδιακά μας απομυζεί κάθε αίσθημα χαράς και ικανοποίησης.

Είναι δύσκολο να ηρεμήσουμε το μυαλό και να νιώσουμε ικανοποίηση όσο είμαστε διαρκώς στο διαδίκτυο!

Αμέτρητες μελέτες έχουν καταδείξει τον συσχετισμό ανάμεσα στη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και την κατάθλιψη, το άγχος, το αίσθημα απομόνωσης και την πίεση ν’ ανταποκριθούμε στο στερεότυπο του δημοφιλούς.

Διατηρήστε το μέτρο στη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και να καλλιεργείτε περισσότερο τις αληθινές σχέσεις της ζωής σας.

Προσπαθούν να εντυπωσιάσουν τους άλλους
Η χαμηλή αυτοεκτίμηση, το παιδικό τραύμα, η ανάγκη μας για επαφή και σύνδεση, μπορεί να μας οδηγήσουν στη δυστυχία, κάνοντάς μας να προσπαθούμε διαρκώς να εντυπωσιάσουμε τους άλλους και να κερδίσουμε την επιβεβαίωσή τους.

Με τον τρόπο αυτό όμως δεν θα καταφέρετε ποτέ
Να ζήσετε πραγματικά
Να ζήσετε τη ζωή σύμφωνα με τους δικούς σας κανόνας
Να μην επηρεάζεστε από τις γνώμες των άλλων
Να κάνετε πράγματα για εσάς και όχι για άλλους
Οι μη υγιείς δυναμικές των σχέσεων της παιδικής ηλικίας, μπορεί να μας αφήσουν ως κατάλοιπο την ανάγκη να εντυπωσιάζουμε τους άλλους, όπως κάναμε ως παιδιά με τους δασκάλους ή τους γονείς μας.

Από τη στιγμή που ο άνθρωπος ενηλικιώνεται, προσπαθεί να βρει τη θέση του στον κόσμο, να γνωρίσει τον εαυτό του.

Αν δεν έχετε καταφέρει να στέκεστε στα πόδια σας, χωρίς την ανάγκη για επικρότηση ή επιβεβαίωση, δεν έχετε ενηλικιωθεί ακόμη.

Σε φυσιολογικά επίπεδα, η επιδίωξη της αποδοχής είναι υγιής και μπορεί να είναι ευνοϊκή. Αυτό όμως προϋποθέτει ότι μπορείτε να ισορροπήσετε ανάμεσα στην ανάγκη σας για επιβεβαίωση και την ικανότητά σας ν’ αντέξετε τη δυσμενή κριτική.

Περνούν χρόνο με τοξικούς ανθρώπους
Οι σχέσεις της ζωής μας, ειδικά οι στενές συντροφικές, είναι ο ισχυρότερος παράγοντας ευτυχίας ή δυστυχίας. Όσο και αν γυμνάζεστε, όσο και αν ταξιδεύετε και αν αγαπάτε τα χόμπι σας, όσα χρήματα και αν βγάζετε, αν συναναστρέφεστε με τοξικά άτομα δεν θα νιώσετε ποτέ ευτυχισμένοι. Τίποτα δεν μπορεί να επανορθώσει τη συναισθηματική ζημιά των κακών σχέσεων.

Οι τοξικές σχέσεις προσδίδουν χρόνιο άγχος και πυροδοτούν την παραγωγή κορτιζόνης που επιδρά αρνητικά τόσο στη σωματική, όσο και την ψυχική υγεία του ανθρώπου.

Αν θέλετε να νιώσετε καλά, φύγετε μακριά από τοξικούς ανθρώπους και φροντίστε να είστε κοντά σε ανθρώπους που σας στηρίζουν και σας σέβονται.

Είναι αναβλητικοί
Η αναβλητικότητα σκοτώνει την παραγωγικότητα. Αν είστε αντιπαραγωγικοί, κάποια στιγμή θα νιώσετε και δυστυχισμένοι. Ενώ περιστασιακά, είναι φυσιολογικό να καθυστερείτε να κάνετε τα πράγματα που πρέπει, αν η αναβλητικότητα γίνει συνήθεια, θα οδηγηθείτε στη δυστυχία. Κανείς δεν έγινε ευτυχισμένος καθυστερώντας να κάνει τα πράγματα και τις ενέργειες που θα τον ωφελήσουν.

Σύμφωνα μάλιστα με την ψυχολογία, η αναβλητικότητα είναι μία μορφή σαμποτάζ προς τον εαυτό, μέσα από το οποίο ο άνθρωπος θυσιάζει την μελλοντική ευημερία για την πρόσκαιρη ικανοποίηση. Μέσα από την κατανόηση του εαυτού, κάντε προσπάθεια να αποφύγετε την καταστροφική τάση της αναβλητικότητας.

Προσπαθούν να κάνουν τα πάντα για όλους

Η υπερβολική ανησυχία να ικανοποιήσετε ή να εξυπηρετήσετε πρώτα όλους τους άλλους μπορεί να σας εξουθενώσει. Να θυμάστε ότι, για να προσφέρετε, πρέπει αρχικά να φροντίζετε τον εαυτό σας. Μην βάζετε τον εαυτό σας δεύτερο και προσέξτε να μην πέσετε στην παγίδα του «καλού παιδιού».

Ανησυχούν υπερβολικά
Όλοι οι άνθρωποι αγχώνονται και όλοι διώκονται από τους φόβους τους. Ωστόσο όταν η ανησυχία καταλαμβάνει το μεγαλύτερο ποσοστό της ημέρας και των σκέψεών μας, είναι αδύνατον να νιώσουμε ικανοποίηση.

Η ανησυχία είναι ένας μηχανισμός προστασίας του ανθρώπου όμως σε υπερβολικό βαθμό οδηγεί σε διαταραχές και εμποδίζει την παραγωγικότητα και την καλή διάθεση. Επιπλέον, καθώς το άγχος είναι και σωματικό πρόβλημα, δεν πρέπει να παραβλέπετε την αξία του καλού ύπνου, της καλής διατροφής και της σωματικής άσκησης.

Μην αφήνετε το άγχος να απομυζά τη χαρά σας, ξεχνώντας τα όσα όμορφα έχετε τη δυνατότητα να χαρείτε.

Τελικές σκέψεις
Το αίσθημα της δυστυχίας μπορεί να μας ξεγελάσει και να πιστεύουμε ότι μία δραστική αλλαγή μπορεί ν’ αλλάξει τα πράγματα.

Μικρές αλλά ουσιαστικές αλλαγές, μπορούν ν’ αποφέρουν σημαντικά αποτελέσματα.

(Με πληροφορίες από enikos. gr / photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί