• Αρχική
  • Άρθρα
  • Αυτά τα τρόφιμα κάνουν περισσότερο κακό παρά καλό στον οργανισμό – Διατροφολόγος εξηγεί

Αυτά τα τρόφιμα κάνουν περισσότερο κακό παρά καλό στον οργανισμό – Διατροφολόγος εξηγεί

eating unsplash
Κάποια τρόφιμα βλάπτουν τον οργανισμό μας και κάνουν περισσότερο κακό παρά καλό, σύμφωνα με διατροφολόγο, που τα απαρίθμησε ένα προς ένα.

Η ειδικός Έλενα Κάλεν αποκάλυψε ποια τρόφιμα κάνουν κακό, παρά καλό στον οργανισμό και έτσι πρέπει να αποφεύγονται.

Συγκεκριμένα, σε ανάρτησή της στο Instagram, η διατροφολόγος περιλαμβάνει στα βλαβερά τρόφιμα τα ζαχαρούχα ποτά και τα γλυκά, τα οποία αποτελούν πηγή θερμίδων και μπορούν να προκαλέσουν, μεταξύ άλλων, παχυσαρκία, διαβήτη και λιπώδη ηπατική νόσο.

Ακόμα, καλό είναι να αποφεύγονται και τα τηγανιτά, καθώς με το μαγείρεμα σε υψηλή θερμοκρασία παράγονται διάφοροι τύποι επιβλαβών χημικών ενώσεων που αυξάνουν τον κίνδυνο καρκίνου και καρδιακών παθήσεων.
Επίσης, η κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων κρέατος μπορεί να προκαλέσει αίσθημα πόνου ή δυσφορίας στο στομάχι, δυσπεψία, υπερβολικά αέρια και μετεωρισμό.


Ταυτόχρονα, η υπερβολή κατανάλωση καφέ μπορεί να προκαλέσει εξάρτηση σε μεγάλο βαθμό, δυσλειτουργία του νευρικού συστήματος, τρόμο, αίσθημα παλμών και αυξημένη πίεση.
Φυσικά από τη λίστα της διατροφολόγου με τα βλαβερά προϊόντα δεν λείπει και το αλκοόλ.


Η Έλενα Κάλεν, από την πλευρά της, επισημαίνει: «Ακόμα και μια μικρή ποσότητα στη συνήθη διατροφή σχετίζεται με πρόωρη γήρανση και ηπατικές και αγγειακές παθήσεις. Μάλιστα, το αλκοόλ αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη, υπέρτασης και παγκρεατίτιδας».
Όπως και να έχει, συστήνεται και η συμβουλή του προσωπικού ιατρού σας.

sputnik/ photo unsplash