Αυτά είναι τα τρόφιμα που φτιάχνουν άμεσα τη διάθεσή μας

Η σωστή διατροφή συνδέεται άρρηκτα με την καλή διάθεση και μια ψυχολόγος αποκάλυψε τα τρία πιο σημαντικά τρόφιμα, που επηρεάζουν την κατάστασή μας.

Η σεροτονίνη είναι μια ουσία που έχει συνδεθεί με την ψυχική κατάσταση και την καλή διάθεση αλλά σημαντικό ρόλο παίζει φυσικά και η σωστή διατροφή. 

Έτσι, η ψυχίατρος Όλγκα Σιβολντάγεβα μίλησε στο Sputnik και αποκάλυψε τα τρία τρόφιμα που έχουν τη μεγαλύτερη επίδραση στην ψυχολογία και στη διάθεσή μας.

Η ίδια δήλωσε το εξής:

«Για την αύξηση των επιπέδων σεροτονίνης, υπάρχουν αντικαταθλιπτικά προϊόντα όπως μπανάνες, καρύδια και σπανάκι. Η μπανάνα είναι το πλουσιότερο προϊόν σε συστατικά που συμβάλλουν στην παραγωγή της. Τα καρύδια περιέχουν λιπαρά οξέα ω-3 τα οποία βοηθούν, επίσης, στην παραγωγή σεροτονίνης και το σπανάκι έχει φολικό οξύ».

Μάλιστα, η ψυχολόγος εξήγησε:

«Η ίδια η σεροτονίνη δεν υπάρχει σε προϊόντα διατροφής, αλλά τα τρόφιμα περιέχουν τρυπτοφάνη που είναι το απαραίτητο αμινοξύ σε διάφορες ποσότητες».

Η σεροτονίνη επηρεάζει, επίσης, τη θερμοκρασία του σώματος, τη διάθεση, τον ύπνο, την πήξη του αίματος και την όρεξη, τόνισε η ειδικός.

Τέλος, η ίδια ανέφερε πως η καθημερινή κατανάλωση αυτών των αντικαταθλιπτικών προϊόντων για την εξασφάλιση επαρκούς παραγωγής σεροτονίνης είναι μία ή δύο μπανάνες, περίπου 100 γραμμάρια καρύδια και 200 γραμμάρια σπανάκι.


sputnik/photo pexels