Μία νεαρή γυναίκα με HIV, που «φιλοξένησε» τον κορονοϊό για εννέα μήνες, ανέπτυξε τουλάχιστον 21 μεταλλάξεις μέσα στον οργανισμό της, σύμφωνα με μελέτη επιστημόνων από το Stellenbosch και το Πανεπιστήμιο KwaZulu- Natal.
Πρόκειται για μία 22χρονη Νοτιοαφρικανή, που από τη στιγμή που έλαβε το αντιρετροϊκό φάρμακο που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία του HIV και το ανοσοποιητικό της σύστημα ενισχύθηκε, κατάφερε να ξεπεράσει τη λοίμωξη Covid-19 μέσα σε έξι έως εννέα εβδομάδες. Η έρευνα δεν έχει αξιολογηθεί από ομοτίμους.
Η μελέτη ενισχύει την εκτίμηση ότι η Covid-19 μπορεί να μεταλλαχθεί γρήγορα σε ανοσοκατασταλμένα άτομα, όταν μάλιστα δεν λαμβάνουν φάρμακα για τη θεραπεία του HIV, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει στην ανάπτυξη νέων παραλλαγών.
Ο κορονοϊός που φιλοξενούσε η ασθενής στη μελέτη ανέπτυξε τουλάχιστον 10 μεταλλάξεις στην πρωτεΐνη ακίδας, η οποία της επιτρέπει να συνδέεται με τα κύτταρα, και άλλες 11 μεταλλάξεις, είπαν οι επιστήμονες. Μερικές από τις αλλαγές ήταν κοινές με εκείνες που παρατηρήθηκαν στις παραλλαγές Oμικρον και Λάμδα, ενώ ορισμένες ήταν συνεπείς με μεταλλάξεις που επιτρέπουν στον ιό να αποφύγει τα αντισώματα.
(newsbomb)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Κινέζοι απελευθερώνουν ρομπότ δεινόσαυρους με τεχνητή νοημοσύνη! BINTEO
- Το ανθρωποειδές ρομπότ που κάνει όλες τις δουλειές του σπιτιού..αλλά διχάζει, vid
- Κ. Δημογλίδου για Βορίζια: «Οι δυνάμεις της αστυνομίας θα παραμείνουν για όσο χρόνο χρειαστεί»
- Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: Σορός άνδρα εντοπίστηκε σε κατάσβεσης πυρκαγιάς στην Κάτω Τούμπα
- Aφιερωμένα στη σχέση της πόλης με τη θάλασσα τα εγκαίνια της έκθεσης «Thessaloniki Boat & Fishing Show»
- Η Ελλάδα Τιμώμενη Χώρα στην 44η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου της Σάρτζα στην Αραβία
- Η Νιγηρία θα καλωσορίσει την βοήθεια των ΗΠΑ για την αντιμετώπιση ισλαμιστών ανταρτών
- Ο Κινέζος υπουργός Εμπορίου κάλεσε τη Νότια Κορέα για συνεργασία στις αλυσίδες εφοδιασμού
- Τραγικό θάνατο βρήκαν 2 φίλοι στη Φθιώτιδα: Σκοτώθηκαν τα ξημερώματα σε τροχαίο
- Βρετανία: Η χθεσινή επίθεση με μαχαίρι σε τρένο δεν αντιμετωπίζεται ως τρομοκρατική επίθεση









