Οι ανεμβολίαστοι που μολύνονται με την παραλλαγή Όμικρον του κορωνοϊού ενδέχεται να είναι λιγότερο πιθανό να νοσήσουν σοβαρά, να χρειαστεί να νοσηλευτούν ή να καταλήξουν σε σχέση με αυτό που συνέβαινε με τις προηγούμενες παραλλαγές, όπως προκύπτει από μια νοτιοαφρικανική μελέτη που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.
Η έρευνα του Εθνικού Ινστιτούτου Μεταδιδόμενων Ασθενειών στην περιοχή του Δυτικού Ακρωτηρίου συνέκρινε περίπου 11.600 ασθενείς που είχαν νοσήσει από τα τρία πρώτα κύματα της πανδημίας με περί τους 5.100 που νόσησαν από το κύμα που προκάλεσε η παραλλαγή Όμικρον η οποία εμφανίστηκε τον Νοέμβριο.
Η Όμικρον τείνει να προκαλεί παγκοσμίως λιγότερο σοβαρή νόσηση και κατ’αναλογία λιγότερες εισαγωγές στα νοσοκομεία και θανάτους σε σχέση με προηγούμενες παραλλαγές (σ.σ. τότε γιατί αυτός ο γενικός συναγερμός και η απαίτηση για ακόμα σκληρότερα μέτρα;;;;)
Οι επιστήμονες προσπαθούν να διακριβώσουν τον βαθμό στον οποίο αυτό οφείλεται επειδή υπάρχουν υψηλότερα ποσοστά ανοσίας λόγω των εμβολιασμών ή της φυσικής νόσησης ή η Όμικρον είναι εγγενώς λιγότερο επιθετική.
Η έρευνα συμπεραίνει ότι περίπου το ένα τέταρτο του μειωμένου κινδύνου για σοβαρή νόσηση από την Όμικρον αποδίδεται σε χαρακτηριστικά του ίδιου του ιού.
“Στο κύμα που προκλήθηκε από την Όμικρον, η βαριά νόσηση αποφεύχθηκε κυρίως εξαιτίας της προστασίας που παρείχε προηγούμενη μόλυνση και/ή ο εμβολιασμός, αλλά η εγγενώς μειωμένη λοιμογόνος ικανότητα πιθανόν να αντιστοιχεί σε περίπου 25% μειωμένου κινδύνου για νοσηλεία ή θάνατο σε σχέση με τη Δέλτα”, αναφέρεται.
Πρόκειται για τη 2η μεγάλη «σφαλιάρα» στους εμβολιολάγνους από τη Νότια Αφρική για την μετάλλαξη Όμικρον.
Αξίζει να θυμίσουμε ένα βίντεο που απέφυγαν αρκετά «έγκριτα ΜΜΕ» να δείξουν και αφορά την ομολογία από την πρόεδρο της Νοτιοαφρικανικής Ιατρικής Ένωσης, Ανζελίκ Κέτζι.
Η ίδια, ενώ σε όλο τον κόσμο είχε αρχίσει να επικρατεί ΦΡΕΝΙΤΙΔΑ για την “δήθεν επικίνδυνη” Όμικρον, είχε για πρώτη φορά τεκμηριώσει πως η νέα μετάλλαξη προκαλεί ΗΠΙΑ συμπτωματολογία.
(φωτο:pixabay)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Μια “μικρή ομάδα” Αμερικανών στρατιωτών βρίσκεται στη Νιγηρία
- Αδιανόητο συμβάν στη Θεσσαλονίκη: Γυναίκα δάγκωσε κι έκοψε το αυτί του 57χρονου συντρόφου της
- Συνάντηση Δένδια – M. Rogers: Συζήτησαν για την εμβάθυνση των ελληνοαμερικανικών αμυντικών σχέσεων
- Επεκτείνεται το Πρόγραμμα Μετεγκατάστασης στη Δυτική Μακεδονία- Ποιοι δικαιούνται τις 10.000 ευρώ
- Οι συνομιλίες με το Ιράν θα διεξαχθούν όπως είναι προγραμματισμένο, λέει η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου
- «Η Ολυμπιακή Εκεχειρία είναι αναγκαία», γράφει στην «La Stampa» o Γιώργος Παπανδρέου
- “Leonardo”: Η νέα ισχυρή καταιγίδα που απειλεί Πορτογαλία και Ισπανία μετά το φονικό πέρασμα της Κριστίν
- Σημείο των καιρών; Τι αποφάσισε η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων
- Safeya Binzagr: Tιμή – ρεκόρ, άνω των 2 εκατ. δολαρίων, για το έργο της «Coffee Shop in Madina Road» – ΦΩΤΟ
- Ανακοίνωση ΕΥΔΑΠ για τις δηλώσεις Δούκα: «Αναγκαίες οι επενδύσεις 2,5 δις ευρώ για τη διασφάλιση της επάρκειάς του»









