• Αρχική
  • Άρθρα
  • Από τις πιο επιβλαβείς τροφές fast food οι έτοιμες κοτομπουκιές – Έτσι θα τις κάνετε πιο υγιεινές

Από τις πιο επιβλαβείς τροφές fast food οι έτοιμες κοτομπουκιές – Έτσι θα τις κάνετε πιο υγιεινές

Αγαπημένο πιάτο στα fast food είναι οι κοτομπουκιές (nuggets), αλλά μια διατροφολόγος προτείνει την πιο υγιεινή εκδοχή τους.

Οι κοτομπουκιές (nuggets) θεωρούνται ως μια από τις πιο «επιβλαβείς» τροφές στα fast food, αλλά η διατροφολόγος, Τατιάνα Ζαλέτοβα, μας δίνει μια πιο… υγιεινή εκδοχή τους. 

Η ίδια, με συνέντευξή της στο Sputnik Radio, επισημαίνει πως δεν υπάρχει τίποτα κακό ως προς τα συστατικά του πιάτου από θρεπτική άποψη, αλλά η φήμη του έχει «κηλιδωθεί» λόγω του τρόπου παρασκευής του στα fast food.

Μάλιστα, η κ. Ζαλέτοβα τόνισε:

«Είναι ανεπιθύμητο να αγοράζετε κοτομπουκιές σε fast food, γιατί συχνά τηγανίζονται εκεί. Εάν το εστιατόριο δεν αντικαθιστά το λάδι, τότε κατά τη διαδικασία μαγειρέματος μπορούν να σχηματιστούν ελεύθερες ρίζες και τρανς ισομερή λιπαρών οξέων, τα οποία αποτελούν παράγοντα ανάπτυξης καρκίνου και καρδιαγγειακών παθήσεων. Όσο πιο λιπαρά προϊόντα τρώμε, τόσο πιο γρήγορα γερνάμε και τόσο πιο γρήγορα φθείρουμε το σώμα μας».

Ωστόσο, η διατροφολόγος ανέφερε πως υπάρχει και υγιεινή εκδοχή τους, που δεν είναι άλλη από τη σπιτική.

Η κ. Ζαλέτοβα δήλωσε το εξής:

«Μπορούν να χρησιμοποιηθούν σπιτικές κοτομπουκιές. Αυτό το πιάτο φαίνεται ενδιαφέρον, αρέσει στα παιδιά και είναι όμορφο στο τραπέζι. Όταν μαγειρεύετε για τον εαυτό σας, τότε γνωρίζετε ακριβώς τι κρέας χρησιμοποιείτε, γι’ αυτό συνιστάται να είναι λευκό κρέας. Επίσης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ψωμί ολικής άλεσης. Έτσι, θα κάνετε αυτό το πιάτο διαιτητικό και πολύ υγιεινό».sputnik/photo unsplash