Απλοί τρόποι για να διατηρείτε την ενέργειά σας

Ενέργεια δεν μας δίνει μόνο η γυμναστική, οι διακοπές ή οι χαλαρωτικές δραστηριότητες με φίλους.

Είναι σημαντικό να αναζητάτε τρόπους ώστε να αντλείτε ενέργεια από τον ίδιο σας τον εαυτό, το περιβάλλον, τη διατροφή, προκειμένου να παραμένετε δυνατοί και ικανοί να ανταποκρίνεστε στα καθημερινά καθήκοντα και τις δυσκολίες.

Δείτε απλούς τρόπους για να τα καταφέρετε:

  • Χτενίστε τα μαλλιά σας: Όταν χτενίζετε τα μαλλιά σας ενεργοποιείτε σημεία στο κεφάλι που σχετίζονται με τον βελονισμό, με αποτέλεσμα να αυξάνεται η πνευματική και σωματική ενέργεια. Μπορείτε να χρησιμοποιείτε βούρτσα ή τα δάχτυλά σας ξεκινώντας από ψηλά στο κεφάλι και κατεβαίνοντας προς τον αυχένα. Επαναλάβετε τη διαδικασία 10 φορές
  • Πρωινό ντους: Το νερό, ειδικά αν είναι δροσερό, αναζωογονεί και χαρίζει ευεξία και ενέργεια. Κάνετε κυκλικές κινήσεις σε όλο το σώμα με το σφουγγάρι για να τονώσετε το κυκλοφορικό.
  • Πίνετε πολύ νερό: Το νερό είναι πηγή ζωής και χαρίζει ενέργεια και δύναμη. Η αφυδάτωση προκαλεί κούραση και εξάντληση.
  • Μείνετε στο φως: Το βιολογικό ρολόι λειτουργεί με βάση το φως. Γι’ αυτό το πρωί είμαστε σε εγρήγορση, ενώ με το σκοτάδι χαλαρώνουμε και ετοιμαζόμαστε για ύπνο. Όταν θέλετε να είστε σε εγρήγορση πρέπει να επιζητάτε την έκθεση στο φυσικό φως.
  • Διατροφή: Οι τροφές επηρεάζουν τα επίπεδα ενέργειας. Μπορεί όταν τρώτε ζάχαρη να νιώθετε περισσότερη ενέργεια και να βρίσκεστε σε εγρήγορση, όμως οι απλοί υδατάνθρακες των γλυκών όσο γρήγορα δίνουν ενέργεια, το ίδιο απότομα τη στερούν με αποτέλεσμα να νιώθετε και πάλι κουρασμένοι. Επιλέγετε λοιπόν σύνθετους υδατάνθρακες και καλά λιπαρά.

(Onmed – φωτο:pexels)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί