Απλές συμβουλές για να μειώσετε το φούσκωμα

Το φούσκωμα είναι μια κοινή και δυσάρεστη αίσθηση που πολλοί άνθρωποι βιώνουν. Ενώ μπορεί να προκληθεί από διάφορους παράγοντες, όπως η υπερκατανάλωση τροφής, τα τρόφιμα που παράγουν αέρια ή τα πεπτικά προβλήματα, είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι υπάρχουν πρακτικά βήματα που μπορείτε να κάνετε για να ανακουφιστείτε από αυτή τη δυσφορία.

Πρόσεξε τη διατροφή σου και δώσε προσοχή στις τροφές που προκαλούν φούσκωμα. Οι συνήθεις ένοχοι περιλαμβάνουν τα φασόλια, τις φακές, το μπρόκολο, το λάχανο, τα κρεμμύδια, τα ανθρακούχα ποτά και τα τεχνητά γλυκαντικά. Αυτές οι τροφές μπορεί να οδηγήσουν σε υπερβολική παραγωγή αερίων στο πεπτικό σύστημα. Προσπαθήστε να μειώσετε την κατανάλωση αυτών των ειδών.

Προσπαθήστε να τρώτε αργά


Το να τρωτε πολύ γρήγορα μπορεί να σας κάνει να καταπίνετε αέρα, γεγονός που μπορεί να συμβάλει στο φούσκωμα. Για να το αποφύγετε αυτό, πάρτε τον χρόνο σου κατά τη διάρκεια των γευμάτων. Το καλό μάσημα των τροφών βοηθά την πέψη και μειώνει την ποσότητα του αέρα που καταπίνετε ελαχιστοποιώντας τελικά τον κίνδυνο φουσκώματος.

Προσέξτε το μέγεθος των μερίδων


Η υπερκατανάλωση τροφής μπορεί να επιβαρύνει το πεπτικό σύστημα, οδηγώντας σε φούσκωμα και δυσφορία. Αντί για μεγάλα, βαριά γεύματα, επιλέξτε μικρότερα, πιο συχνά γεύματα κατά τη διάρκεια της ημέρας. Αυτή η προσέγγιση μπορεί να βοηθήσει στην αποφυγή της υπερφόρτωσης του πεπτικού συστήματος και στη μείωση του φουσκώματος.

Μείνετε ενυδατωμένοι


Η κατανάλωση άφθονου νερού είναι ζωτικής σημασίας για ένα υγιές πεπτικό σύστημα. Βοηθά στη σωστή πέψη. Ωστόσο, να είστε προσεκτικοί με τα ανθρακούχα και ζαχαρούχα ποτά, καθώς μπορεί να προκαλέσουν φούσκωμα. Επιλέγετε σκέτο νερό και περιορίστε την κατανάλωση ανθρακούχων ποτών.

Εντάξτε τα προβιοτικά στη διατροφή σας


Τα προβιοτικά είναι ωφέλιμα βακτήρια που προάγουν ένα υγιές περιβάλλον του εντέρου. Η κατανάλωση τροφών όπως το γιαούρτι, το κεφίρ, το ξινολάχανο και το kimchi μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση μιας ισορροπημένης χλωρίδας του εντέρου, μειώνοντας το φούσκωμα και βελτιώνοντας τη συνολική πέψη.

Αποφύγετε την κατάποση αέρα


Εκτός από το να τρώτε πολύ γρήγορα, ορισμένες συνήθειες, όπως το μάσημα τσίχλας, μπορεί να οδηγήσουν στην κατάποση υπερβολικού αέρα. Ελαχιστοποίησε αυτές τις συνήθειες για να μειώσετε το φούσκωμα.

Τακτική άσκηση


Η σωματική δραστηριότητα μπορεί να τονώσει τις κινήσεις του εντέρου και να ανακουφίσει το φούσκωμα. Ακόμη και ένας σύντομος περίπατος μετά τα γεύματα μπορεί να βοηθήσει την πέψη και να αποτρέψει το φούσκωμα.

Διαχειρίσου το άγχος


Το άγχος μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την πέψη και να συμβάλει στο φούσκωμα.

(με πληροφορίες από newsbeast. gr / photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί