παρά και την απόφαση της Βρετανίας να σταματήσει να χορηγεί το συγκεκριμένο εμβόλιο σε όσους είναι κάτω των 40 ετών. Για το ζήτημα τέθηκε εκ νέου σχετική ερώτηση κατά τη σημερινή ενημέρωση του υπουργείου Υγείας.
Η Εθνική Επιτροπή έχει αποφασίσει με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα της Ελλάδας και όχι της Βρετανίας ήταν εμμέσως πλην σαφώς η απάντηση της καθηγήτριας Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου.
Συγκεκριμένα η κ. Παπαευαγγέλου απάντησε: «Όντως η Επιτροπή Εμβολιασμών της Αγγλίας τροποποίησε τις οδηγίες και έδωσε την οδηγία να γίνεται ο εμβολιασμός με AstraZeneca σε άτομα ηλικίας άνω των 40 ετών. Η Εθνική Επιτροπή έχει αποφασίσει με βάσει τα επιδημιολογικά δεδομένα της Ελλάδας, αλλά και τον κίνδυνο σοβαρής νόσησης και θανάτου από κορονοϊό, σύμφωνα πάντα με τα δικά μας επιδημιολογικά δεδομένα, να χορηγείται το εμβόλια της AstraZeneca στα άτομα άνω των 30 ετών γιατί είδαμε ότι εκεί αυξάνει η βαριά νόσηση και οι σοβαρές επιπλοκές. Το Ηνωμένο Βασίλειο βρίσκεται σε τελείως διαφορετική επιδημιολογική εικόνα από εμάς. Έχετε ακούσει εδώ και αρκετές εβδομάδες ότι η Αγγλία έχει εμβολιάσει ένα σημαντικό κομμάτι του πληθυσμού και έχουν σημαντική μείωση των κρουσμάτων και των θανάτων. Συνεπώς η απόφαση της Επιτροπής Εμβολιασμών της Αγγλίας συνδέεται με την επιδημιολογική εικόνα της Αγγλίας».
tvxs
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Εποχή αβεβαιότητας: «Η παγκόσμια τάξη έχει αμετάκλητα αλλάξει»
- Σπάνια μετάλλαξη δίνει σε αλεπού απόχρωση που δεν έχετε ξαναδεί (Photo)
- ΟΑΣΘ-Θεσσαλονίκη: Αυστηροποιούνται τα πρόστιμα για όσους δεν έχουν εισιτήρια
- Βοηθάει στρατιωτικά η Ρωσία το Ιράν; Επίσημα το διαψεύδει, αλλά…
- Το Πακιστάν συνεχίζει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον του Αφγανιστάν έπειτα από προσωρινή παύση
- Τραμπ: Οι χώρες του NATO δεν έχουν κάνει “απολύτως τίποτα” για να βοηθήσουν με το Ιράν
- ΥΠΑΑΤ: 45 προσλήψεις για την αντιμετώπιση της ευλογιάς αιγοπροβάτων – Ποιες ειδικότητες ζητούνται
- Έκθεση διαπιστώνει ανησυχητική αύξηση του αριθμού των πυρηνικών όπλων
- 35χρονος επιτέθηκε σε αστυνομικό με τσεκούρι στους Αμπελόκηπους
- Κυρ. Μητσοτάκης για αύξηση κατώτατου μισθού: Τον είχαμε παραλάβει το 2019 στα 650 ευρώ









