Αίσθηση προκαλεί η προσέγγιση, των τελευταίων αρνητικών επιδημιολογικών δεδομένων, τόσο στην Αχαΐα όσο όμως και στην υπόλοιπη χώρα, που κάνει στο pelop.gr η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών και αντιπρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Άννα Μαστοράκου.
Εκφράζει έντονη ανησυχία για την αλματώδη αύξηση των κρουσμάτων και των νοσηλειών, με την επισήμανση πως ακόμα είμαστε στην αρχή ενός δύσκολου χειμώνα.
Αν και αναγνωρίζει ότι η κούραση των πολιτών έχει οδηγήσει στη χαλαρότητα της εφαρμογής των μέτρων, επισημαίνει εντούτοις, πως «δεν έχουν πάρει ακόμα στα σοβαρά τον κορονοϊό».
«Έρχεται η στιγμή που ο φόβος για τη νόσο στην Ελλάδα, θα είναι παραπάνω από τον τωρινό φόβο για τα εμβόλια» προϊδεάζει.
Η Άννα Μαστοράκου, όμως, εκπλήσσει και με την απάντησή της στο ερώτημα της «Π», αν η απόφαση της κυβέρνησης να μην προχωρήσει πάλι σε γενικό κλείσιμο της κοινωνίας, της αγοράς και των σχολείων (με lockdown και καραντίνα) μπορεί να έχει εφαρμογή.
«Οικονομικά είναι σωστή. Εάν φτάσουμε στο κόκκινο στα νοσοκομεία, πράγμα πολύ πιθανό αφού ήδη το ποσοστό νοσηλειών covid σε κλινικές κορονοϊού είναι στο 57% και στο 89% σε άλλες κλίνες, τότε πολύ δύσκολο να τηρηθεί η κομβική κυβερνητική απόφαση.
Ο υπερκορεσμός του ΕΣΥ θα το καθορίσει. Η ανατροπή εισαγωγών – εξιτηρίων στα νοσοκομεία, δείχνει ότι πολύ γρήγορα η πίεση θα ‘ναι μεγάλη. Αν συνεχιστεί έτσι, δεν θα’ ναι διαχειρίσιμη η κατάσταση. Φοβάμαι μήπως υποχρεωθούμε σε ένα νέο lockdown. Έρχεται και το φορτίο από τα Βαλκάνια, στα οποία ανήκουμε, οπότε δεν ξέρω αν θα μπορέσει να μην κλείσει τα πάντα η Ελλάδα. Δεν είναι σίγουρο ότι θα μπορέσει. Το απεύχομαι».
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Σε υψηλό ρυθμό οι ρυθμίσεις οφειλών στον Εξωδικαστικό Μηχανισμό τον Φεβρουάριο
- Μητσοτάκης: «Από τις επόμενες εθνικές εκλογές οι Έλληνες του εξωτερικού ψηφίζουν με επιστολική ψήφο»
- Συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ στην πλ. Κλαυθμώνος στις 8 Μαρτίου για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας
- Οι κυβερνήσεις του Ιράκ και του Ιρακινού Κουρδιστάν ζητούν να μην χρησιμοποιηθεί η χώρα για επιθέσεις στους γείτονες της
- Συνελήφθη ο αλλοδαπός με τα εκρηκτικά έξω από τη ΓΑΔΑ – Είχε πάνω τρεις χειροβομβίδες!
- Χειροπέδες σε 42χρονο μεθυσμένο οδηγό- Έτρεχε με 151 χλμ/ώρα στη Λαυρίου, δεν είχε άδεια και έβρισε του αστυνομικούς
- Η Σαουδική Αραβία ανακοίνωσε την αναχαίτιση ενός πυραύλου κρουζ
- ΔΥΠΑ: Από 10 Μαρτίου οι αιτήσεις για πρόγραμμα κατάρτισης με επίδομα έως 750 ευρώ
- Ο κύβος ερρίφθη: Η Ρωσία ανακοίνωσε πως το φυσικό αέριο που έπαιρνε η Ευρώπη θα πάει σε άλλες χώρες
- Ο «χάρτης» των πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 13 Μαρτίου









