Προϋπόθεση για την χορήγηση τρίτης δόσης, να έχουν περάσει έξι μήνες από την δεύτερη δόση του εμβολιασμού τους με τα εμβόλια Pfizer ή AstraZeneca ή Moderna και δύο μήνες από την ημερομηνία εμβολιασμού τους με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson.
Η τρίτη δόση εμβολίου για πολίτες που εμβολιάστηκαν με Pfizer ή AstraZeneca ή Moderna θα γίνεται με το mRNA εμβόλιο της Pfizer και για τους πολίτες που εμβολιάστηκαν με το εμβόλιο της Johnson & Johnson η αναμνηστική δόση θα γίνεται είτε με το εμβόλιο Johnson & Johnson, ή το εμβόλιο της Pfizer.
Τις επόμενες ημέρες η επαναληπτική δόση θα μπορεί να γίνεται και με το mRNA εμβόλιο της Moderna.
Οι πολίτες που πληρούν τα κριτήρια για τρίτη δόση θα λαμβάνουν υπενθυμιστικό SMS ότι μπορούν να κλείσουν το ραντεβού τους.
Μέχρι σήμερα έχουν εμβολιαστεί περίπου 400.000 πολίτες με την τρίτη δόση κατά της Covid , καθώς η χορήγησή της ξεκίνησε μέσα Σεπτεμβρίου σε ομάδες όπως οι ανοσοκατεσταλμένοι και ακολούθησαν άτομα που διαβιούν σε δομές, άτομα ηλικίας άνω των 50 ετών και οι υγειονομικοί.
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ρώσος διπλωμάτης καλεί τους Φον ντερ Λάιεν και Μερτς να παραιτηθούν
- Ο Τομ Κρουζ χορεύει…με ένα φτυάρι στη νέα του ταινία, vid
- Ουκρανικό μέτωπο: Τέσσερις οικισμούς σε μια εβδομάδα απελευθέρωσαν οι Ρώσοι
- Απίθανο viral βίντεo: Αρκούδες των Άνδεων κάνουν…τραμπάλα σε ζωολογικό κήπο!
- Σήμερα η ετήσια μαραθώνια συνέντευξη τύπου του Πούτιν
- Το Υπερταμείο ορίζει νέο Πρόεδρο, CEO και νέα μέλη ΔΣ στη ΔΕΘ-HELEXPO
- Νέα παράταση της προθεσμίας υποβολής ΑΠΔ κοινών επιχειρήσεων του e-ΕΦΚΑ
- Βορίδης για αγρότες: «Με το “δεν μιλάω” στο τέλος δεν θα πάρει κανείς τίποτα»
- Εντυπωσιακά βίντεο: Το μεγαλύτερο θεματικό πάρκο πάγου στον κόσμο άνοιξε τις πύλες του!
- Χάρηκε η Μελόνι με την απόφαση για δάνειο 90 δις ευρώ στην Ουκρανία









