Άναυδοι έμειναν οι επιστήμονες όταν ανακάλυψαν κατά λάθος νέο όργανο στον ανθρώπινο οργανισμό!

Γιατί λένε ότι δεν το είχαν εντοπίσει στο παρελθόν.


Τον Σεπτέμβριο του 2020, μια ομάδα ερευνητών βρέθηκε μπροστά σε μια αξιοσημείωτη ανακάλυψη, η οποία ανέδειξε τους τεράστιους άγνωστους κινδύνους που κρύβει η περίπλοκη λειτουργία του ανθρώπινου σώματος.

Αρχικά επικεντρώθηκαν στη διερεύνηση του καρκίνου του προστάτη, μιας φαινομενικά μακρινής ανησυχίας, οι εν λόγω ερευνητές διεξήγαγαν αξονικές τομογραφίες σε ασθενείς στους οποίους είχε χορηγηθεί ραδιενεργή γλυκόζη, μια ουσία που χρησιμοποιείται για την ανάδειξη των όγκων στις τομογραφίες.

Προς έκπληξή τους όμως, δύο περιοχές μέσα στις κρανιακές περιοχές των ασθενών φωτίστηκαν με ασυνήθιστο τρόπο. Μετά από εκτεταμένη έρευνα, διαπίστωσαν ότι αυτές οι αινιγματικές, καλά κρυμμένες δομές ήταν στην πραγματικότητα ένα ζευγάρι σιελογόνων αδένων. Αυτό το νεοανακαλυφθέν όργανο παρέμεινε κρυμμένο στην περίπλοκη διασταύρωση στο σημείο που η ρινική δίοδος τέμνεται με το λαιμό, και είναι τοποθετημένο ακριβώς πίσω από την περιοχή του προσώπου.

Η πρωταρχική λειτουργία αυτών των αδένων είναι να παρέχουν λίπανση και υγρασία στην περιοχή του λαιμού που βρίσκεται πίσω από τη μύτη και το στόμα. Αυτή η τυχαία ανακάλυψη άφησε τους ειδικούς σε αμηχανία, προκαλώντας το ερώτημα πώς είναι δυνατό αυτοί οι αδένες είχαν καταφέρει να διαφύγουν της ανίχνευσης για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα. Ο δρ Wouter Vogel, ακτινοθεραπευτής ογκολόγος στο Ολλανδικό Ινστιτούτο Καρκίνου, πρότεινε ότι η ασύλληπτη φύση τους θα μπορούσε να αποδοθεί στην ανάγκη για εξαιρετικά ευαίσθητες τεχνικές απεικόνισης για την αποκάλυψή τους, η οποία επιδεινώνεται από την κάπως δυσπρόσιτη θέση τους.

(με πληροφορίες από ethnos. gr / photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί