Αναγνωρίστε έγκαιρα τα σημάδια ότι αρχίζει να χαλάει το πλυντήριο πιάτων σας

Όταν αρχίζει να χαλάει το πλυντήριο πιάτων, μπορεί να είναι μία δύσκολη στιγμή για ένα σπίτι, αλλά τουλάχιστον μπορείτε να αναγνωρίσετε καιρό πριν τα σημάδια.

Αναγνωρίστε εγκαίρως τα σημάδια και προετοιμαστείτε λοιπόν κατάλληλα για σέρβις, επισκευή ή ακόμη και αντικατάσταση.

Τα σημάδια που δείχνουν ότι αρχίζει να χαλάει το πλυντήριο πιάτων
Δεν κλείνει καλά η πόρτα
Η λύση μπορεί να είναι απλή: Ελέγξτε ότι οι σχάρες της πόρτας δεν προεξέχουν. Ελέγξτε επίσης ότι έχετε τοποθετήσει σωστά τα πιάτα. Εάν αυτές οι επιδιορθώσεις δεν βοηθήσουν, ίσως χρειαστεί να αντικαταστήσετε το μάνταλο.

Υπάρχει στάσιμο νερό στο πλυντήριο πιάτων στο τέλος ενός κύκλου
Η πιο κοινή αιτία είναι μια βουλωμένη αποχέτευση. Αυτή μπορεί να καθαριστεί εύκολα και πρέπει να είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να ελεγχθεί. Εάν υπάρχει πρόβλημα με τον κινητήρα της αντλίας αποστράγγισης, τότε αυτό το ζήτημα μπορεί επίσης να επιλυθεί σχετικά εύκολα. Ανατρέξτε στις οδηγίες χρήσης του κατασκευαστή και δείτε μήπως χρειάζεται να έρθει εξουσιοδοτημένος τεχνικός.

Τα πιάτα είναι κρύα αμέσως μετά το τέλος του κύκλου
Αν ανοίξετε την πόρτα του πλυντηρίου πιάτων και μπορείτε να αγγίξετε τα πιάτα χωρίς να νιώσετε ότι καίνε, υπάρχει πρόβλημα. Αυτό είναι ένα σημάδι ότι πιθανόν η θερμάστρα δεν λειτουργεί σωστά.

Κοινά προβλήματα που αντιμετωπίζονται άμεσα
Υπάρχουν ακόμα υπολείμματα φαγητού στα πιάτα

Τα βρώμικα πιάτα είναι σημάδι ότι έχει χαλάσει το πλυντήριο πιάτων; Οχι, ακριβώς. Εάν έχετε παρατηρήσει υποβαθμισμένη απόδοση πλύσης μετά από καλή απόδοση, τότε είναι πολύ πιθανό ότι χρειάζεται να καθαρίσετε τα φίλτρα. Τα φίλτρα αφαιρούνται πολύ εύκολα από το πλυντήριο πιάτων και πρέπει να καθαρίζονται στο νεροχύτη. Η συχνότητα καθαρισμού εξαρτάται από το επίπεδο των υπολειμμάτων που βάζετε στο πλυντήριο πιάτων. Ελέγξτε το εγχειρίδιο χρήστη για οδηγίες καθαρισμού.

Τα ποτήρια είναι καθαρά, αλλά θολά.

Τι κάνει ένα ποτήρι να φαίνεται βρώμικο, παρά το γεγονός ότι μόλις βγήκε από το πλυντήριο πιάτων; Ο ένοχος είναι πιθανότατα η υψηλή περιεκτικότητα του νερού σε μεταλλικά στοιχεία που συσσωρεύονται στα ποτήρια σας. Η λύση είναι να μουλιάσετε τα ποτήρια σε απλό λευκό αποσταγμένο ξύδι για 15 λεπτά και κατόπιν να ξεπλύνετε καλά.

(με πληροφορίες από healthstories. gr / photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί