Αν καλλιεργήσετε αυτές τις αρετές θα χτίσετε μια εξαιρετική προσωπικότητα

Πώς εκδηλώνονται τα 7 χαρακτηριστικά που δείχνουν ότι ένας άνθρωπος έχει καλλιεργήσει μια εξαιρετική προσωπικότητα

 • Αισιοδοξία και ψυχική ανθεκτικότητα
 • Αυθεντικότητα και εντιμότητα
 • Ευγένεια και Συμπόνοια
 • Ευγνωμοσύνη
 • Περιέργεια και ανοιχτό μυαλό
 • Αίσθηση του χιούμορ
 • Συναισθηματική νοημοσύνη


Αισιοδοξία και ψυχική ανθεκτικότητα

Ένας ισχυρός δείκτης ανθρώπου με καταπληκτική προσωπικότητα, είναι η αισιοδοξία και η ψυχική ανθεκτικότητα. Γενικά οι άνθρωποι, έχουμε την έμφυτη τάση να εστιάζουμε στα αρνητικά. Όταν κάποιος βλέπει τη φωτεινή, την καλή μας πλευρά, ανανεώνει την οπτική μας και μας ανεβάζει το ηθικό αφού «η αισιοδοξία είναι μεταδοτική».

Νιώθουμε πιο όμορφα κοντά σε θετικούς ανθρώπους. Η έμφυτη αισιοδοξία, βοηθά τους ανθρώπους να αντέχουν αλλά και να επανέρχονται γρηγορότερα από τα δύσκολα. Ο άνθρωπος που εστιάζει στα θετικά, μπορεί να ξεπερνά με μεγαλύτερη ευκολία τις δυσκολίες και να προχωράει παρακάτω. Με άλλα λόγια, η ψυχική ανθεκτικότητα πάει χέρι με χέρι με την αισιοδοξία.


Όπως αποδεικνύεται και μέσα από σχετικές έρευνες, οι δυνατοί άνθρωποι αξιοποιούν τα θετικά συναισθήματα προκειμένου να επανέρχονται πιο γρήγορα από τις αρνητικές εμπειρίες που βιώνουν.

Αυθεντικότητα και εντιμότητα
Οι αυθεντικοί και έντιμοι άνθρωποι είναι άτομα με φοβερή προσωπικότητα. Το να είσαι αληθινός θέλει κουράγιο και δύναμη. Άλλωστε, γι’ αυτό τόσοι άνθρωποι φορούν προσωπείο, από τον φόβο της επίκρισης ή της απόρριψης. Οι άνθρωποι που είναι ειλικρινείς προς τον εαυτό τους και τους άλλους, έχουν μία ακαταμάχητη γοητεία και εκπέμπουν έναν μαγνητισμό. Οι αυθεντικοί άνθρωποι γοητεύουν τους άλλους με αποτέλεσμα να δημιουργούν σταθερές και ουσιαστικές σχέσεις.

Από την άλλη, όταν οι άνθρωποι δεν είναι αυθεντικοί, διατρέχουν ορισμένους σημαντικούς κινδύνους, με κυρίαρχους «Την πιθανότητα της απώλειας του κύκλου των φίλων και την επιδείνωση, σε ποιότητα και ποσότητα, των σχέσεων». Η αυθεντικότητα δεν ευνοεί μόνο τις ανθρώπινες σχέσεις, αλλά συνολικά την υγεία του ατόμου. Η ειλικρίνεια προς τον εαυτό και τους άλλους, συνιστά έναν ισχυρό δείκτη μίας αξιόπιστης προσωπικότητας.

Ευγένεια και συμπόνοια

Η ευγενική καρδιά πηγαίνει χέρι-χέρι με τη συμπόνοια. Πρώτον επειδή ο άνθρωπος βιώνει τα συναισθήματα των άλλων και δεύτερον γιατί αναλαμβάνει πρωτοβουλία να βοηθήσει τους άλλους. Για σκεφτείτε: Είστε άνθρωπος που βγαίνει μπροστά και βοηθά τους άλλους. Τα οφέλη από την ευγένεια, το ενδιαφέρον και τη φροντίδα, είναι τεράστια.

Ευγνωμοσύνη
Η ευγνωμοσύνη έχει διάφορους τρόπους να εκφραστεί, από ένα σύντομο γραπτό μήνυμα σε κάποιον που θα του φτιάξει την ημέρα μέχρι ένα βαθύ και συγκινητικό ευχαριστώ. Η έκφραση ευγνωμοσύνης δεν εκπέμπει απλώς θετικότητα, αλλά είναι και ισχυρό δείγμα μίας καταπληκτικής προσωπικότητας.

Η ευγνωμοσύνη συνδέεται κατά βάση με την καλή ψυχική και σωματική υγεία. Μελέτες δείχνουν ότι η εκδήλωση ευγνωμοσύνης, ενδυναμώνει τις σχέσεις και φέρνει τους ανθρώπους πιο κοντά. Αν λοιπόν η ευγνωμοσύνη είναι σταθερή συνήθεια στη ζωή σας, να ξέρετε ότι μάλλον έχετε μία εξαιρετική προσωπικότητα, που με τη θετική σας ενέργεια και την ευχάριστη προοπτική φωτίζετε και ομορφαίνετε τη ζωή των ανθρώπων γύρω σας.

Περιέργεια και ανοιχτό μυαλό
Οι ανοιχτόμυαλοι άνθρωποι προσεγγίζουν τη ζωή με πνεύμα διαλλακτικότητας, περιέργειας, φιλομάθειας, εξερεύνησης και χωρίς διάθεση κριτικής. Μήπως τα χαρακτηριστικά αυτά περιγράφουν τη δική σας προσωπικότητα; Αν είστε ανοιχτοί σε νέες προοπτικές και σας αρέσουν οι νοητικές προκλήσεις, τότε μάλλον είστε άνθρωπος με καταπληκτική προσωπικότητα.

Σύμφωνα με σχετικές μελέτες, οι ανοιχτόμυαλοι άνθρωποι, με την περιέργεια και το ελεύθερο πνεύμα που τους διακρίνει, μπορούν να δημιουργούν ουσιαστικές σχέσεις με τους ανθρώπους, αφού αναπτύσσουν καλύτερα συναισθηματική εγγύτητα, επικοινωνώντας χωρίς εμπόδια, ειλικρινά και ελεύθερα.

Αίσθηση του χιούμορ
Άνθρωποι με ευχάριστες προσωπικότητες, έχουν την μοναδική ικανότητα να μας κάνουν να χαιρόμαστε, να γελάμε και, κατά συνέπεια να ωφελούμαστε από τα πολλαπλά οφέλη του γέλιου και της έκλυσης των ορμονών της χαράς στο σώμα μας:

 • Ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας συστήματος
 • Απώλεια θερμίδων
 • Καταπολέμηση του στρες και του θυμού
 • Μακροζωία


Το γέλιο προσφέρει χαρά και σύσφιξη των ανθρώπινων σχέσεων.

Αν είστε άνθρωπος με αίσθηση του χιούμορ και κάνετε τους ανθρώπους να γελούν, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι έχετε μία καταπληκτική προσωπικότητα. Οι φίλοι σας, νιώθουν τυχεροί που σας έχουν κοντά τους.

Συναισθηματική νοημοσύνη
Είστε άνθρωπος που μπορεί να διαισθάνεται τους άλλους, να καταλαβαίνει τα συναισθήματα των ανθρώπων χωρίς να χρειάζεται να τα εξηγήσουν; Μήπως καταφέρνετε να παρατηρήσετε τις μικρές αλλαγές και λεπτομέρειες που μαρτυρούν τα συναισθήματά τους; Αν ναι, τότε διαθέτετε συναισθηματική νοημοσύνη, μία έννοια που έκανε γνωστή ο περίφημος ψυχολόγος Daniel Goleman, τη δεκαετία του 1990. Όπως την εξηγεί ο ίδιος ο Goleman, η συναισθηματική νοημοσύνη, είναι η ικανότητα να εστιάζουμε στους άλλους και μας βοηθά να επεκτείνουμε τον κόσμο μας:

«Όταν επικοινωνούμε με τους άλλους, τα δικά μας προβλήματα μετατοπίζονται και φαντάζουν μικρότερα, ενώ η ικανότητά μας για σύνδεση μεγαλώνει». Η συναισθηματική νοημοσύνη είναι μία σαφής, αδιαμφισβήτητη ένδειξη μίας εκπληκτικής προσωπικότητας. Κάνει τους ανθρώπους να νιώθουν ασφαλείς, σημαντικοί και άξιοι προσοχής, με αποτέλεσμα να γοητεύονται από την παρουσία σας και να θέλουν να είναι κοντά σας.

(με πληροφορίες από enikos. gr / photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί