Άλλα λέει ο ένας, άλλα ο άλλος!!! Γώγος: Έξαρση κορωνοϊού στο Ισραήλ παρά την εμβολιαστική κάλυψη στο 60%, Το 4ο κύμα δεν αφορά μόνο τους ανεμβολίαστους

Χαμός παραπληροφόρησης...

Αυτή τη στιγμή έχουμε μεγάλη ύφεση της επιδημίας, είναι σαφές ότι φαίνεται θα έχουμε περαιτέρω μείωση στο προσεχές διάστημα, μέχρι 10 Ιουλίου θα έχουμε μεγάλη ελάττωση των νοσηλευομένων με τα μοντέλα που υπάρχουν».

Αυτό επισήμανε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο Χαράλαμπος Γώγος, λοιμωξιολόγος και μέλος της επιτροπής ειδικών, προσθέτοντας ταυτόχρονα οτι έχουμε ένα πολύ χαμηλό δείκτη Rt που είναι 0,74, ενώ έχουμε εμβολιάσει κι ένα 30% του πληθυσμού. «Αυτά τα αποτελέσματα έχουν να κάνουν με τον κάλο καιρό, αλλά και με τα μέτρα που έχουμε πάρει μέχρι τώρα» σημείωσε ο καθηγητής. «Μέχρι στιγμής η μάσκα βοήθησε πολύ στον έλεγχο της πανδημίας… Έχουμε όμως και ένα 40% ανεμβολίαστους αρκετά σημαντικός πληθυσμός. Το να βγάλουμε τις μάσκες σε γενικό πλαίσιο δεν είναι σωστό να το πούμε. Το να βγάλουμε τις μάσκες σε εξωτερικό χώρο, όταν είμαστε σε αποστάσεις και περπατάμε υπάρχει δυνατότητα να απαλλαγούμε».

Ο κ. Γώγος ξεκαθάρισε ότι οι εμβολιασμένοι δεν κινδυνεύουν με τον συγχρωτισμό, έχουν την ασφάλεια ότι δεν πρόκειται να πάθουν πια τίποτα από τον κορoνοϊό. Έσπευσε όμως να προσθέσει ότι το 4ο κύμα δεν αφορά μόνο τους ανεμβολίαστους, αφορά αυτούς γιατί θα νοσήσουν θα οδηγηθούν στο νοσοκομεία, αλλά άφορα και τους εμβολιασμένους γιατί δεν θα υπάρχει χώρος για τα non covid νοσήματα. «Χρειάζεται καλή εμβολιαστική κάλυψη. Είχαμε κάλυψη 60% πλήρους εμβολιασμού στο Ισραήλ, αλλά υπάρχει ακόμα έξαρση κρουσμάτων επειδή δεν φτάσαμε στο 70%. Και στην Πορτογαλία συνέβη κάτι αντίστοιχο. Το να καλύψουμε ένα 35% με 40% του πληθυσμού δεν σημαίνει τίποτα. Ο ιός είναι εδώ και μεταδίδεται» προειδοποίησε.

ΠΗΓΗ ΣΚΑΙ

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί