«Με την επιστροφή των εκδρομέων του Αυγούστου θα υπάρξει μια περαιτέρω διάδοση της πανδημίας στην Αττική, που μπορεί να κορυφωθεί στο διάστημα από 16 έως 20 Σεπτεμβρίου, και θα επιφέρει πίεση στο σύστημα Υγείας του λεκανοπεδίου», ξεκαθάρισε ο κ. Θωμαΐδης, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα.
Τόνισε πως εάν ενταθούν οι εμβολιασμοί δεν θα φτάσουμε στα 10.000 κρούσματα ημερησίως, όπως προβλέπουν πολλοί επιστήμονες. «Εάν εμβολιαστούμε, έχουμε μεγάλες πιθανότητες να μη δούμε τέτοια νούμερα τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο. Αν δεν εμβολιαστούμε, όμως, είναι πολύ πιθανό να το δούμε αυτό το κύμα. Ή θα εμβολιαστούμε, ή θα νοσήσουμε. Δεν υπάρχει κάτι άλλο», επισήμανε ο κ. Θωμαΐδης.
Κάλεσε τους συμπολίτες μας να κάνουν έστω και την πρώτη δόση, όσοι περισσότεροι μπορούν, ώστε ένα μέρος του πληθυσμού να αποκτήσει ανοσία που θα επιτρέψει να μην έχουμε τόσες πολλές εισαγωγές στα νοσοκομεία. «Μερικοί δείχνουν να μην αντιλαμβάνονται τη σοβαρότητα της κατάστασης», πρόσθεσε.
Όπως είπε ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας, οι μετρήσεις στα λύματα δείχνουν σταθεροποίηση του ιικού φορτίου στην Αττική το τελευταίο δεκαήμερο, κάτι που οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι ένα σημαντικό μέρος του πληθυσμού του λεκανοπεδίου έχει φύγει για διακοπές. Ωστόσο, το ιικό φορτίο δεν μειώνεται, αλλά παραμένει σταθερό σε σχετικά υψηλά επίπεδα.
Απέδωσε την αύξηση των κρουσμάτων και του δείκτη θετικότητας σε πολλές περιοχές της χώρας, στη χαλάρωση των μέτρων και στις μετακινήσεις, λέγοντας πως η εξέλιξη αυτή ήταν αναμενόμενη.
«Αν δείτε λίγο προσεκτικά τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, στην Αττική ανακοινώνονται περίπου το 20% των κρουσμάτων πανελλαδικά, είτε τα τεστ είναι 80.000 είτε 120.000. Αυτό σημαίνει ότι με τη λήξη των καλοκαιρινών διακοπών θα δούμε μια επιβάρυνση της Αττικής», υπογράμμισε ο κ. Θωμαΐδης.
(φωτο: eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ευχές Μητροπολιτών και Αυτοδιοίκησης σε Μουφτήδες της Θράκης για μουσουλμανική θρησκευτική γιορτή
- To χιούμορ του Τσακ Νόρις στο τελευταίο βίντεο που ανέβασε για τα 86α γενέθλιά του
- Τ. Θεοδωρικάκος: «Είναι βέβαιο ότι θα χρειαστούν και νέα μέτρα στήριξης της κοινωνίας και της οικονομίας»
- Νέες επιχειρήσεις των ΗΠΑ στον Ειρηνικό κατά των «ναρκοτρομοκρατών»
- Απίστευτη: 96χρονη Αμερικανίδα με εκατομ. ακολούθους μακιγιάρεται και ντύνεται για τα γενέθλιά της σε viral βίντεο!
- Πώς είναι να ζεις στο κέντρο της Αθήνας με παιδιά; Οι επίμονοι κάτοικοι του κέντρου απαντούν
- Ο «χάρτης» των πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 27 Μαρτίου
- ΗΠΑ-Ισραήλ χτύπησαν πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν – Παγκόσμια ανησυχία για τη ραδιενέργεια
- Περίπου 260.000 θαυμαστές στη Σεούλ για τη μεγάλη επιστροφή των BTS, vid
- Τι ανακοίνωσε διεθνιστικός οικονομικός οίκος για την Ελλάδα









