Στους τρεις άξονες του επιχειρησιακού σχεδιασμού για την δημόσια υγεία στις πληγείσες από την κακοκαιρία περιοχές, αναφέρθηκε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη, κατά την ενημέρωση από το συντονιστικό κέντρο στη Λάρισα.
Όπως είπε η κατάσταση έχουν καταγραφεί 46 περιστατικά γαστρεντερίτιδας, εκ των οποίων τα 6 νοσηλεύονται, αναμεσά τους και βρέφος λίγων ημερών, και 24 περιστατικά λοίμωξης του ανώτερου αναπνευστικού. «Προς το παρόν η κατάσταση επιδημιολογικής επιτήρησης δεν εμπνέει ανησυχία, αλλά αυτό δεν σημαίνει εφησυχασμό. Δεν έχουμε λόγο ούτε για πανικό, ούτε για εφησυχασμό και εφιστούμε στους πολίτες που εμφανίζουν εμπύρετη γαστρεντερίτιδα , με συμπτώματα, ναυτίας, εμέτου, διάρροιας ή συμπτώματα απλού κρυολογήματος, είτε δερματικά εξανθήματα να επισκέπτονται τις υπηρεσίες υγείας».
Επιδημιολογική επιτήρηση λοιμωδών νοσημάτων
Αναλυτικότερα η κ. Αγαπηδάκη αναφέρθηκε στην επιδημιολογική επιτήρηση λοιμωδών νοσημάτων, είτε αφορούν το γαστρεντερικό είτε το αναπνευστικό σύστημα.
Έχουν ληφθεί δείγματα από τις περιφερειακές ενότητες Λάρισας, Μαγνησίας, Τρικάλων και Καρδίτσας και τα στοιχεία δείχνουν τα εξής:
Διαγνωσμένα 46 περιστατικά γαστρεντερίτιδας και 24 περαστικά λοίμωξης του ανώτερου αναπνευστικού. Νοσηλεύονται 6 ασθενείς με γαστρεντερίτιδα και έγινε εργαστηριακός έλεγχος για την αιτία της νόσου. Βρέθηκε σαλμονέλα σε βρέφος λίγων ημερών, δεν εμπνέει ανησυχία η κατάσταση της υγείας του. Βρέθηκε επίσης περιστατικό ροταϊού σε ενήλικα.
Δίκτυο υδροδότησης
Ελήφθησαν σήμερα δείγματα από Λάρισα και Βόλο και έχουν προγραμματιστεί δειγματοληψίες από όλες τις περιοχές.
Η κατάσταση είναι η εξής: στη Λάρισα το νερό είναι κατάλληλο για ανθρώπινη κατανάλωση. Η κ. Αγαπηδάκη διευκρίνισε ότι όταν λέμε ανθρώπινη χρήση εννοούμε ότι το πίνουμε, μαγειρεύουμε κάνουμε μπάνιο, πλένουμε λαχανικά.
Όταν λέμε ότι το νερό δεν είναι κατάλληλο για ανθρώπινη χρήση, εννοούμε δεν είναι πόσιμο και δεν μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε πουθενά. Αν θέλουμε να το χρησιμοποιήσουμε θα πρέπει να το βράσουμε για 3 λεπτά στους 100 βαθμούς .
Εντομολογική επιτήρηση για τα κουνούπια
Ήδη έχει προγραμματιστεί η τοποθέτηση 20 επιπλέον παγίδων αυτές τις ημέρες και 50 επιπλέον στις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας. Καθημερινά λαμβάνονται δείγματα και αν παρατηρηθεί ενδεχόμενη έξαρση σε σχέση με τα κουνούπια θα ληφθούν τα αντίστοιχα μέτρα κατέληξε.
(απεμπε – eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Το Κρεμλίνο ξεκαθάρισε την θέση του σε σχέση με ενδεχόμενη ανάπτυξη ευρωπαϊκών στρατευμάτων στην Ουκρανία
- ΣΥΡΙΖΑ: Δεν είναι μια κυβέρνηση που «απλώς» κάνει κάθε μέρα λάθη, είναι η λάθος κυβέρνηση
- Εντυπωσιακό φαινόμενο στο Μίσιγκαν: Το ακραίο ψύχος πάγωσε την άμμο! vid
- Άκης Σκέρτσος: Η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια εφαρμόζει με συνέπεια οδικό χάρτη μεταρρυθμίσεων και επενδύσεων
- Συμφωνία Λονδίνου-Βρυξελλών για την επανένταξη του Ηνωμένου Βασιλείου στο πρόγραμμα Erasmus
- Μετέτρεψε τον χριστουγεννιάτικο στολισμό του σπιτιού του σε… σόου! ΒΙΝΤΕΟ
- Παιδική πορνογραφία: Σε 9μηνο κατ’ οίκον περιορισμό πρώην υπαρχηγός της αστυνομίας της Νέας Ζηλανδίας
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Μέχρι το μεσημέρι οι πληρωμές της Βασικής και της Αναδιανεμητικής Ενίσχυσης
- Κ. Τσουκαλάς: Παρακράτησαν το υπόλοιπο της εισφοράς του ΕΛΓΑ πριν πιστωθούν στους αγρότες τα οφειλόμενα
- Η εικόνα στα αγροτοκτηνοτροφικά μπλόκα που έχουν στήσει οι παραγωγοί της Βόρειας Ελλάδας









