οι ταξιδιώτες αυτοπεριορίζονται για ένα 24ωρο μέχρι την έκδοση των αποτελεσμάτων των τεστ, παρακολουθούμε συνεχώς την κατάσταση, δεν αφήνουμε τίποτα στην τύχη του, ανέφερε ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης στην Βουλή.
Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπης Τζούφη για την απουσία μοριακού ελέγχου στο πύλη εισόδου της Κακαβιάς, ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης πως αυτό είναι κλειστό για ταξιδιώτες. Περνούν μόνο οι καθημερινά εργαζόμενοι στην γείτονα, αυτοί που έχουν δηλωμένη κατοικία στην χώρα μας και ομογενείς, καθώς δεν μπορεί να κλείσει η οικονομική δραστηριότητα και συνεπώς θα ελέγχονταν καθημερινώς οι ίδιοι άνθρωποι. Παρ’ όλα αυτά έχουν γίνει και στην Κακαβιά συνολικά 2.000 έλεγχοι στις 11 και 12 Ιουλίου όπως και στις 14 και 15 Ιουλίου, σημειώνοντας πως όταν υπάρχουν περιπτώσεις που κρίνεται ότι και εκεί πρέπει να γίνουν έλεγχοι αυτοί πραγματοποιούνται.
Ερωτηθείς σχετικά με την περεταίρω ενίσχυση του εργαστηρίου του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για να μπορούν να διεξάγονται εκεί τα δείγματα, ο υφυπουργός ανέφερε πως έχει ενισχυθεί και σε όλη την περίοδο της πανδημίας είχε σημαντική συμβολή στους ελέγχους που έγιναν. Οι εργαστηριακοί έλεγχοι γίνονται και από το υπόλοιπο δίκτυο που υπάρχει και υποστηρίζουν την περιφέρεια. Σχετικά με τις Κινητές Μονάδες Ελέγχου, ο υφυπουργός είπε πως υπάρχει σχεδιασμός για να ενισχυθεί η Περιφέρεια Ηπείρου και με πρόσθετες ανάλογα με τις εξελίξεις.
Ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, αναφερόμενος γενικά για τους ελέγχους και την παρακολούθηση των κρουσμάτων, υπογράμμισε πως υπάρχει στρατηγικό σχέδιο παρακολούθησης, τίποτα δεν έχουμε αφήσει στην τύχη του από την αρχή της πανδημίας.
Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπης Τζούφη, δήλωσε την ανησυχία της καθώς λήγει η προθεσμία που η Κακαβιά έχει κλείσει, τον Αύγουστο υπάρχει μεγάλη μετακίνηση από ομογενείς και διαμένοντες στην Ελλάδα, η γείτονα χώρα έχει αύξηση κρουσμάτων και ζήτησε να υπάρξει μία Κινητή Μονάδα Ελέγχου που να πραγματοποιεί συστηματικά και καθημερινά ελέγχους. Επίσης, ζήτησε να ενισχυθεί και το εργαστήριο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων.
(φωτο:eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Έκτακτη τηλεδιάσκεψη για την Ενέργεια – Ισχυρή σύσταση στα κράτη-μέλη για το Σχέδιο Δέκα Σημείων
- Το Ιράν έχει τη βούληση να βάλει τέλος στον πόλεμο αλλά ζητά εγγυήσεις, σύμφωνα με τον Πεζεσκιάν
- Δεν είναι… νυχτερινό κλαμπ, αλλά αυτοκινητόδρομος στην Κίνα, Vid
- Οι ΗΠΑ εμπρός σε ένα μεγάλο δίλημμα – Τι θα πράξουν;
- Ανοιχτά τα σχολεία στην Αττική αύριο, κλειστά τα νυχτερινά – Ισχυρές συστάσεις
- Χρ. Κέλλας: Είμαστε διατεθειμένοι να λάβουμε κάθε απαραίτητο μέτρο για τη στήριξη των αγροτών
- Πάνω από 3 εκατομμύρια ο αριθμός των ανέργων στη Γερμανία
- Σπάνιο νεογέννητο πτηνό που απειλείται με εξαφάνιση στην Ινδία απέκτησε… 50 “σωματοφύλακες”
- Μέση Ανατολή: Ο Πούτιν και ο πρόεδρος των ΗΑΕ συζήτησαν για την κατάσταση στην περιοχή
- «Έκπληκτο» δηλώνει το Παρίσι από τις επικρίσεις Τραμπ για έλλειψη συνεργασίας στον πόλεμο με το Ιράν









