14 συμπεριφορές που δείχνουν ότι κάποιος σας αντιπαθεί κρυφά

Γνωρίζετε άτομα που σας φέρονται με ευγένεια, σας χαμογελούν και ρωτούν πώς τα πάτε, αλλά μέσα σας νιώθετε ότι η καλοσύνη τους είναι προσποιητή; Ότι δεν σας συμπαθούν πραγματικά; Είναι απλώς ιδέα σας ή το ένστικτό σας σας λέει την αλήθεια; Δείτε κάποια στοιχεία που μπορούν να σας βοηθήσουν να ξεδιαλύνετε την κατάσταση.

Υπάρχουν κάποιες συμπεριφορές που μπορούν να σας αποκαλύψουν ότι κάποιος σας αντιπαθεί, χωρίς να το παραδέχεται ανοιχτά.

14 συμπεριφορές που δείχνουν ότι κάποιος σας αντιπαθεί κρυφά

 • Δεν μπορεί να σας κοιτάξει στα μάτια
 • Δεν προσέχει αυτά που λέτε
 • Απαντά μονολεκτικά
 • Νιώθει άβολα όταν είστε μόνο οι δύο σας
 • Γελάει έντονα όταν μπερδεύετε τα λόγια σας
 • Γελάει όταν οι άλλοι κάνουν αστεία εις βάρος σας
 • Σας ξεχνάει «κατά λάθος»
 • Πάντα διαφωνεί με τις απόψεις σας
 • Δεν θα σας συγχαίρει για τις επιτυχίες σας
 • Είναι συνεχώς ανταγωνιστικός
 • Του αρέσει να κάνει παρέα με τους εχθρούς σας
 • Κάνει σαρκαστικά σχόλια
 • Δεν του αρέσει να σας μιλάει απευθείας
 • Δεν ακολουθεί τα σχέδια σας

Δεν μπορεί να σας κοιτάξει στα μάτια

Τα μάτια είναι ο καθρέφτης των συναισθημάτων μας. Όταν κάποιος σας αντιπαθεί, αποφεύγει την άμεση οπτική επαφή μαζί σας γιατί δε θέλει να εκθέσει τα συναισθήματά του.

Όταν είστε μαζί, τα μάτια του είναι στραμμένα είτε στο τηλέφωνό του είτε σε άλλους ανθρώπους. Είναι σαν να ανέχεται απλώς την παρουσία σας. Βρίσκεται κάπου επειδή πρέπει και όχι επειδή θέλει να είναι μαζί σας.

Δεν προσέχει όταν μιλάτε

Όταν κάποιος δεν σας συμπαθεί δεν ακούει όσα λέτε και συνήθως «αποχωρεί» ή είναι «απασχολημένος» με άλλα πράγματα όταν μιλάτε.

Δεν μπορεί να πει ξεκάθαρα ότι σας αντιπαθεί. Όμως, μπορείτε εύκολα να καταλάβετε ότι όταν κάποιος δεν σας παρακολουθεί όταν μιλάτε, στην πραγματικότητα σας αντιπαθεί χωρίς να το παραδέχεται ανοιχτά.

Απαντάει μονολεκτικά

Μπορεί να κάνετε σε κάποιον μια ερώτηση και εκείνος να δίνει σύντομες απαντήσεις όπως: “Ναι”, “Οχι” ή “Ετσι νομίζω…”.

Έπειτα αλλάζει κατευθείαν θέμα χωρίς να ζητήσει τη γνώμη σας, γιατί μάλλον σας αντιπαθεί.

Φυσικά, δεν θέλει να πιστεύετε ότι είναι αγενής, οπότε θα βρει διάφορες δικαιολογίες όπως: «έχω προθεσμίες» ή «Η μαμά μου με περιμένει».

Δε νιώθει άνετα όταν είστε μόνο οι δυο σας

Είναι εύκολο να κρύψουμε την ενόχλησή μας αν είμαστε με πολύ κόσμο. Αλλά όταν μένουμε μόνοι με ένα άτομο που δεν συμπαθούμε, αυτό γίνεται πρόκληση.

Νιώθει κάποιος άβολα όταν είστε μόνο οι δυο σας; Δυσκολεύεται να βρει θέμα συζήτησης; Ψάχνει συνεχώς δικαιολογίες για να φύγει; Τότε, είτε έχει άγχος είτε σας αντιπαθεί.

Γελάει δυνατά όταν μπερδεύετε τα λόγια σας

Για παράδειγμα, είπατε κατά λάθος «καρότο» αντί για «καρότσι» κατά τη διάρκεια μιας πολύ σημαντικής παρουσίασης; Κάποιος που σας αντιπαθεί θα γελάσει δυνατά δείχνοντας ικανοποίηση που βρεθήκατε σε δύσκολη θέση.

Αν δεν θυμάστε να κάνατε κάτι κακό απέναντί ​​του, μάλλον είναι απλώς πικραμένος μαζί σας. Ίσως έχετε κάτι που εκείνος δεν έχει και θέλει να αποτύχετε σε ό,τι κι αν προσπαθείτε να πετύχετε στη ζωή.

Γελάει δυνατά όταν άλλοι κάνουν αστεία εις βάρος σας

Σας έχει τύχει ποτέ να γελάνε υπερβολικά κάποιοι όταν άλλοι κάνουν πλάκα εις βάρος σας, ακόμα και αν το αστείο δεν είναι αστείο; Ίσως να σας βάζει σε σκέψεις αυτή η συμπεριφορά.

Κάποιος που σας αποφεύγει κρυφά μπορεί να βρίσκει μεγάλη χαρά όταν άλλοι σας μειώνουν. Ίσως να είναι κάτι που θα ήθελε να κάνει και ο ίδιος, αλλά δεν τολμάει γιατί προσποιείται τον “καλό”.

Δεν έχει σημασία αν τα αστεία είναι πραγματικά κακεντρεχή το σίγουρο είναι ότι εκείνος δεν θα πάρει το μέρος σας. Άλλωστε, γιατί να το κάνει; Σας αποφεύγει κρυφά.

Σας ξεχνάει «κατά λάθος»

Σας έχει τύχει ποτέ να σας “ξεχάσουν” σε κάποια εκδήλωση; Ή μήπως να δημιουργήσουν μια ομαδική συνομιλία στην οποία δεν σας συμπεριέλαβαν;

Αρχικά, μπορεί να το προσπεράσετε ως αμέλεια. Ίσως να πουν: “Αχ, ναι, πώς μπορώ να σε ξεχάσω;”

Όμως, αν αυτό συμβαίνει επανειλημμένα, πάνω από 3 φορές, τότε ίσως δεν είναι απλή αμνησία.

Είναι πιθανό η συνεχής “αμέλεια” τους να μην είναι τυχαία, αλλά να υποδηλώνει έλλειψη ενδιαφέροντος ή ακόμα και κρυφή αντιπάθεια.

Πάντα διαφωνεί με τις ιδέες σας

Νιώθετε ότι ό,τι και να προτείνετε, πάντα βρίσκεται κάποιος να διαφωνήσει; Ακόμα κι αν η ιδέα σας είναι πολύ καλή, μπορεί να ακούσετε φράσεις όπως “Χμμ, δεν είμαι σίγουρος/η” ή “Χμμ, δεν μου φαίνεται σωστό.”

Για κάποιο λόγο, φαίνεται απλά να μην θέλουν να συμφωνήσουν μαζί σας. Το πιο απογοητευτικό είναι ότι μπορεί να υποστηρίξουν και ιδέες που δεν έχουν νόημα, απλά επειδή δεν θέλουν να σας δουν να “κερδίζετε.” Εσείς, όμως, ξέρετε βαθιά μέσα σας ότι θα τους άρεσαν πραγματικά οι ιδέες σας, αν απλά δεν ήταν δικές σας.

Δεν θα σας συγχαρεί για τις επιτυχίες σας

Πήρατε προαγωγή στη δουλειά, κερδίσατε ένα βραβείο ή ανακοινώσατε ότι αρραβωνιάζεστε; Θα χαμογελάσει αλλά ποτέ δεν θα πει ότι χαίρεται για εσάς. Και αν αισθάνεται ότι πρέπει πραγματικά να πει κάτι, θα ξεστομίσει μια σύντομη φράση, όπως: «Ω, είσαι τόσο τυχερός» ή «Επιτέλους, κάνεις κάτι σωστά».

Η έλλειψη ενθουσιασμού για τα επιτεύγματά σου μπορεί να είναι σημάδι φθόνου. Αν οι “φίλοι” σας συνεχώς υποβαθμίζουν τις επιτυχίες σας ή κάνουν αρνητικά σχόλια αντί να σας δίνουν συγχαρητήρια, ίσως χρειαστεί να αναθεωρήσετε τη σχέση σας.

Είναι πολύ ανταγωνιστικός

Περνάτε χρόνο με κάποιον και νιώθετε μια περίεργη αίσθηση. Λέτε ένα αστείο και όλοι γελάνε, εκτός φυσικά από εκείνον/ην. Στη συνέχεια, λέει ένα πιο αστείο αστείο, σαν να θέλει να σας ξεπεράσει.

Τους δείχνετε πώς να κάνουν κάτι και σας απαντάνε, “Αυτά είναι τα βασικά. Αυτό που πραγματικά χρειάζεται να ξέρεις είναι…” και συνεχίζουν να καυχιούνται για τις γνώσεις τους, υπονοώντας ότι εσείς δεν γνωρίζετε αρκετά.

Ίσως σκεφτείτε ότι δεν θα ήταν έτσι με κάποιον άλλο, αλλά μαζί σας πάντα προσπαθεί να “κερδίσει”. Ακόμη και με τους φίλους σας, ίσως προσπαθεί να αποκτήσει περισσότερους φίλους από εσάς.

Φυσικά, η σκόπιμα κακή συμπεριφορά είναι ένα ξεκάθαρο σημάδι ότι δεν σας συμπαθούν. Ωστόσο, το πραγματικά περίπλοκο είναι όταν προσποιούνται τους “καλούς” απέναντί σας, κάνοντας τα πράγματα ακόμη πιο συγκεχυμένα.

Αυτή η συμπεριφορά μπορεί να είναι σημάδι ότι κάποιος δεν σας συμπαθεί, παρόλο που προσπαθεί να διατηρήσει μια φιλική εικόνα. Εάν παρατηρείτε αυτά τα σημάδια σε κάποιον, ίσως είναι χρήσιμο να επανεξετάσετε τη σχέση σας και να αποστασιοποιηθείτε αν χρειαστεί.

Του αρέσει να κάνει παρέα με τους εχθρούς σας

Σας έχει τύχει ποτέ να μιλήσετε σε κάποιον φίλο σας για ανθρώπους που δεν σας συμπαθούν και λίγο καιρό μετά να τον δείτε να κάνει παρέα με αυτούς τους ίδιους ανθρώπους; Ίσως μάλιστα να γίνουν και κολλητοί.

Τι συμβαίνει σε αυτή την περίπτωση;

Αυτό το άτομο, που θεωρείτε φίλο σας, είτε δεν ενδιαφέρεται καθόλου για τα συναισθήματά σας, είτε ίσως κρύβει κάποιες αρνητικές προθέσεις προς εσάς.

Κάνει σαρκαστικά σχόλια

Έχετε ποτέ συνεργαστεί με κάποιον που ενώ ζητά τη γνώμη σας, σας απαντάει με σαρκασμό; Ίσως μάλιστα να είναι ιδιαίτερα ευγενικός προς τους υπόλοιπους, αλλά εσείς να είστε ο μοναδικός αποδέκτης των σαρκαστικών του σχολίων. Αυτό μπορεί να είναι ένα ενδεικτικό σημάδι αντιπάθειας.

Δεν του αρέσει να σας μιλάει απευθείας

Έχετε παρατηρήσει ποτέ κάποιον να αποφεύγει να σας μιλήσει απευθείας και αντίθετα, να επιλέγει να μεταφέρει το μήνυμά του μέσω κάποιου τρίτου; Αυτό μπορεί να είναι ένα σημάδι ότι δεν θέλει να επικοινωνήσει μαζί σας.

Εάν όταν τους ρωτάτε γιατί το κάνουν, απαντάνε με αδιάφορο τρόπο, όπως “Δεν ήξερα ότι ήταν τόσο σημαντικό” ή “Ήμουν πολύ απασχολημένος, συγγνώμη!”, τότε πιθανότατα σας λένε ψέματα.

Δεν ακολουθεί τα σχέδιά σας

Σας έχει τύχει ποτέ να συναντήσετε κάποιον σε ένα πάρτι και να περάσετε υπέροχα, και στη συνέχεια να συμφωνήσετε να ξαναβρεθείτε, αλλά όταν τους καλείτε τελικά, να έχουν πάντα δικαιολογίες για να μην έρθουν; Ή μήπως είστε συνάδελφοι και είχατε μια συζήτηση για συνεργασία σε ένα project, όπου φάνηκαν ενθουσιασμένοι, αλλά όταν τους στείλατε σχετικούς συνδέσμους, ούτε καν μπήκαν στον κόπο να τους ανοίξουν;

Δυστυχώς, αυτά τα σημάδια μπορεί να δείχνουν ότι το άτομο απλά σας “παίζει καλό παιχνίδι” και στην πραγματικότητα δεν έχει καμία πρόθεση να πραγματοποιήσει αυτά τα σχέδια.

Τι να κάνετε όταν κάποιος σας αντιπαθεί:
Επικοινωνήστε: Αν πρόκειται για κάποιον κοντινό σας άνθρωπο, η ειλικρινής επικοινωνία αποτελεί τον καλύτερο τρόπο επίλυσης προβλημάτων. Θυμηθείτε πως η ερμηνεία των πράξεών τους μπορεί να είναι υποκειμενική.
Να είστε προσεκτικοί: Σε περίπτωση που σας αντιπαθεί ο/η προϊστάμενός/η σας ή κάποιος/α συνάδελφος, η αποφυγή της άμεσης αντιπαράθεσης είναι η σοφότερη επιλογή. Μην παίρνετε τα πράγματα προσωπικά, αλλά παρατηρήστε τυχόν ύποπτες συμπεριφορές που ίσως επηρεάζουν αρνητικά την καριέρα σας.
Αυτοκριτική: Εξετάστε εάν τυχόν δικές σας πράξεις ή λόγια έχουν προκαλέσει την αντιπάθεια. Ίσως άθελά σας πληγώσατε ή αδίκησατε το εν λόγω άτομο. Η αυτοβελτίωση και η ενσυναίσθηση μπορούν να οδηγήσουν σε πιο υγιείς σχέσεις.
Αποδοχή: Είναι αδύνατον να αρέσουμε σε όλους. Ακόμα και οι πιο αγαπητοί άνθρωποι έχουν επικριτές. Μην αλλοιώνετε την προσωπικότητά σας για να κερδίσετε την εύνοια όλων. Εστιάστε στην αυθεντικότητα και στους ανθρώπους που σας αγαπούν.

(με πληροφορίες από enikos. gr / photo: pixabay)


ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί