• Αρχική
  • Άρθρα
  • ΖΑRGOS 12.9 του Κουρδικού ΥPG καταστρέφει Τουρκικό Άρμα (φωτό)

ΖΑRGOS 12.9 του Κουρδικού ΥPG καταστρέφει Τουρκικό Άρμα (φωτό)

Είδηση σχετικά με τη διάτρηση θωράκισης άρματος μάχης M60A3 του τουρκικού Στρατού, μετά από βολή τυφεκίου Zagros 12,7 χλστ που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο 3 μελών του πληρώματος ,λόγω έκρηξης που προκλήθηκε από βλήμα στο εσωτερικό,

δημοσίευσε στον λογαριασμό της στο Twitter, η ιστοσελίδα Ισοζύγιο Στρατιωτικής Ισχύος

Όπως είναι γνωστό το αρνητικό με τα άρματα M60, M48 αλλά και Leo1 είναι ότι η περιστροφή του πύργου γίνεται με τη χρήση υδραυλικής πίεσης λαδιών, αυτό σημαίνει, ότι αυτά τα άρματα διαθέτουν εξαιρετικά εύφλεκτα λάδια.

Εάν, μετά από χτύπημα της θωράκισης με πυροβόλο όπλο ή βλήμα το οποίο προσέβαλε “ξυστά” τη θωράκιση, δημιουργηθεί μια αποκόλληση θραύσματος στο εσωτερικό του άρματος ή ένας σπινθήρας, τότε τα λάδια της υδραυλικής περιστροφής, αυτά που βρίσκονται υπό πίεση μέσα στο κύκλωμα, αναφλέγονται, συν το ότι το μεταλλικό θραύσμα, πιθανόν να εξοστρακιστεί και να “θερίσει” το πλήρωμα.

tweet screenshot
tweet screenshot
tweet screenshot

ΤαΜ60Α3 Μ48 και Leo 1 πλέον, αν δεν δεχθούν πακέτο αναβαθμισης της θωρ’ηκισής τους και συστήματα αυτοπροστασίας είναι τελείως “γυμνά”, δηλαδή με τη βασική θωράκιση τους, αν απέναντι τους έχουν Πεζικό με αντιαρματικά τυφέκια, ρουκέτες και πυραύλους είναι εκτεθειμένα. Γι’ αυτό για να επιχειρήσουν και να έχουν αποτέλεσμα χρειάζονται εκπαιδευμένο πεζικό με τα κατάλληλα οχήματα, ώστε να βρίσκονται μαζί με τους τεθωρακισμένους σχηματισμούς, για να ξετρυπώνουν τέτοιου είδους απειλές, ώστε τα άρματα να κάνουν αυτό για το όποιο φτιάχτηκαν: να προελαύνουν με ταχύτητα και δύναμη πυρός και να διασπούν τις άμυνες του εχθρού.

Η συνεργασία επιθετικών ελικοπτέρων, αρμάτων μάχης, μηχανοκίνητου πεζικού, πυροβολικού και αντιαεροπορικών συστημάτων μικρής εμβέλειας, όπως το ΤΟR M1 του Ελληνικού στρατού, είναι ήδη η συνταγή που επιχειρούν οι τεθωρακισμένοι σχηματισμοί του Ε.Σ.

Το Λάθος του Τουρκικού άρματος ήταν ότι βρισκόταν μόνο του σε αποστολή ίσως περιπολίας ή στατική θέση και πήγε “άκλαυτο”. Δεν υπάρχει κανένα άρμα μάχης στο κόσμο που να είναι “άφθαρτο”. Το θέμα είναι η τακτική και η σωστή χρήση, ώστε να έχεις το σωστό αποτέλεσμα του συγκεκριμένου όπλου.

Τέτοιες τακτικές ανέπτυξαν οι Γερμανοί στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και ιδιαίτερα ο ¨ERWIN ROMMEL στη μάχη της Γαλλίας, που τον έψαχνε ακόμα και η Γερμανική Διοίκηση, γιατί διασπούσε τις γραμμές των Γάλλων γρήγορα και δεν σταματούσε για κανένα λόγο, με αποτέλεσμα η μονάδα του να ονομαστεί GHOST DIVISION .

Panagos1337

photo tweet screenshot